Perfect Sounds Forever
Louien
20:00

Louien (Live Miranda Solberg) har siden debuten i 2019 opplevd stadig økende oppmerksomhet, og den siste tidens harde jobbing ble kronet med en nominasjon til Spellemannprisen i 2023, for albumet Figure Me Out.
Som låtskriver plasserer Louien seg glatt på en av de aller øverste hyllene, der hun helt uanstrengt mikser det melankolske med det storslåtte, og det dystre med det melodiøse. I løpet av sommeren har hun tatt nye kunstneriske sjumilssteg, og på det kommende albumet Every Dream I Ever Had hører vi en artist som har funnet sin plass.

Louien har alltid vært soloprosjektet til Solberg, men på dette albumet hadde hun et ønske om å involvere bandet sitt mer, og på den måten gjøre dette til et album hvor alle var med på å bidra til det kreative. Som sagt så gjort, og det er enkelt å høre at dette en plate hvor flere krefter får spillerom. Produsent og gitarist Øyvind Røsrud Gundersen har alltid vært en viktig del av soundet til Louien, men på Every Dream I Ever Had får også bassist Ole Kirkeng og trommeslager Henrik Lødøen store rom å boltre seg på.

Allerede på første singelen, «Please», hører vi at nye veier trås opp. Latter, applaus og babbel fra studio sparker i gang låta, som så eskalerer inn i et symfonisk poplandskap, før det insisterende refrenget tvinger alle til å stoppe og lytte. Der referansepunktene tidligere var Joni Mitchell og Ane Brun, er det nå heller Lizzy McAlpine, Phoebe Bridgers og Big Thief som er inspirasjonen.

Og nå er tonen satt. «Quite Like This» tar pusten fra oss med et svært refreng som bare Louien kan lage. «Losing My Mind» viser nok en ny side hos artisten, når den skyter ut i et tromme-groove og indielandskap vi ikke var kjent med fra tidligere. Her hører man kanskje effekten av hennes strålende band best, med call back-vokal og et deilig driv gjennom hele låt. «Hours» viser Live Miranda Solberg på sitt aller beste, der hun mikser sårbarhet og melankoli i versene, før hun klokkeklart leverer et refreng som slår oss i bakken. Igjen.

Every Dream I Ever Had viser alle fasettene av Louien. Fra det nakne og såre, til det støyende og storslåtte. Det er vevre vers og store melodier, det er forsiktig klimpring og bankende trommeslag.

All musikken er spilt inn i Brageveien Studio og Silence Studio, og gis ut på Jansen Records.

Doors open: 20:00
Admission: 250,-