Kongle: Releasekonsert + Special guest: Elida Høgalmen
21:00

Kongle slapp sin nye plate Havet i oktober 2023! I skjønn harmoni med de rette elementene ble det også holdt slippkonserter på Akvariet i Bergen og på Fjordbåten MS Granvin, samme helg. Bandet har imidlertid lovet en skikkelig festkveld i en av byens stuer for å markere sitt andre album, og nå skjer det! Velkommen til offisiell slippkonsert for Havet på Landmark den 9. februar!

Havet er en helt ny ti-spors plate fra Kongle, med musikk som følger i fotsporene av førsteplaten Skogen. Stilmessig har Kongle beholdt sin lett psykedeliske drakt, men spedd på en anelse mer pop-appell og kontante uttrykk i disse nye låtene. Bandet har gjennom årenes løp gjort seg godt kjent her til lands, og spesielt i hjembyen, med en svevende type indie rock av det litt intrikate, progressive slaget. Lyttere trekker raskt referanser til Dungen og Tame Impala, som begge blander pop-musikk med mer eksperimentelle og psychedeliske elementer. Kongle gjør også dette, og har lagt til deilig svevende norsk vokal på umiskjennelig pen-bergensk. Musikken har likevel nådd lyttere over hele kloden, og i 2024 sikter bandet mot flere eventyr i utlandet. Men årets første kalas skjer selvsagt på hjemmebane, på Bergens fineste scene > Landmark! Det blir gledens!

Elida Høgalmen sitt nye album ‘whoopsie daisy‘ ble sluppet i november 2023. Platens første singel, ‘Modern Love‘, kom ut som en del av en julekalender allerede i 2020. Singelen høstet terningkast 6 i VG, der den ble omtalt som «en praktfull, drivende sak» av en vokalist det er et «helt unikt drag over». Tre år senere er resten av indiepop-albumet endelig ute! På ‘whoopsie daisy‘ har det musikalske uttrykket utviklet seg et stykke bort fra den svevende melankolien kjent fra tidligere utgivelser, mot mer rytme og driv. Bossa nova, orgel og utforskende vokalmelodier er elementer som går igjen. Med skarp penn og sarkasme som virkemiddel, er frustrasjon over menneskers likegyldighet et tema som gjennomsyrer det tekstlige universet.

Tickets

Doors open: 21:00
Concert starts: 21:30
Admission: 250,- / 200,-