Playdate
Cristian Winther + Urheim/Hjelle/Drønen
20:00

Christian Winther

Christian Winther presenterer ny musikk og spiller med Hans Hulbækmo og Lars Ove Fossheim på Playdate 4. oktober!

Den Oslobaserte gitaristen-vokalisten-låtskriveren-improvisatøren er en drivkraft i det alternative jazz, rock og improviserte musikkmiljøet med sin kreative låtskriving og høyst personlige tilnærming til gitaren. Hans andre plate under eget navn, Urfuglen, ble kåra til Årets Norske Album (2022) av Chris Monsen i Klassekampen. Winther og bandet har nylig vært i studio, og denne kvelden får vi intuitive versjoner av de nye låtene spredd inni et improviserende gitarer-og-tromme-univers.

Christian Winther – gitar/vokal
Lars Ove Fossheim – gitar
Hans Hulbækmo – trommer
Appellerer til kroppslige musikkresponser.

★★★★★
– Musikkmagasinet, Klassekampen

Urfuglen er en plate som utforsker skjønnheten i det ufullstendige, i det spontane, i det tilfeldige, og den gjør det med majestetisk ynde. Musikk som får lytteren til å kjenne deg levende, i all sin uvørne prakt. Eventuelt fri som fuglen.
– Morgenbladet

Et sted mellom impresjonistisk postpunk, avantjazz og pop.
– DN Magasinet

Et helt annerledes stykke musikk, som det fint går an å fortape seg i..
– Dagsavisen

Winther viser oss nok en gang at han er en musikalsk søker som nekter å bli satt i bås.
★★★★★
– Nettavisen

Urheim/Hjelle/Drønen
Den nye trioen, bestående av Stein Urheim, Torkil Hjelle og Nils Are Drønen, tar lytterne med på en eksperimentell reise gjennom fritt improvisert musikk. Musikerne er kjent fra prosjekter som Det Kosmolodiske Orkesteret, Whatever Happens Don’t Be Yourself og General Post Office. Ingen vet nøyaktig hvilken musikk vi får høre fra trioens første konsert. Det eneste du kan være sikker på er at dette må du få med deg!

Stein Urheim – gitar
Torkil Hjelle – bass
Nils Are Drønen – trommer

Playdate omfavner all musikk som tar i bruk improvisasjon i en eller annen form – alt fra minimalistisk improvisasjon til støyrock. Som oftest inviteres to band med ulike konseptuelle utgangspunkt, i et håp om å samle et ulikt publikum for å oppleve nye typer musikk og uttrykk. Playdate har som mål å skape en samlende scene for all forekomst av improvisasjon, hvor sjanger og hype er irrelevant, og musikk og skaperevne står i sentrum!

Playdate støttes av Vestnorsk Jazzsenter, Kulturrådet og Bergen kommune.

Doors open: 20:00
CC: 100,- / 150,-