Playdate
Dafnie + The MaXx
20:00

Velkommen til årets andre konsert på Playdate. Den 8. feburar får vi besøk av Dafnie og The MaXx.

The MaXx
Powertrion The MaXx består av tre svenskar som har varit tongivande på den norska jazz och musikscenen under de senaste åren. I The MaXx skapar de ett meddrivande kosmos av proggiga gitarriff, rockiga grooves, udda taktarter och catchy melodier. Bandets medlemmar använder the MaXx som en ventil för alla undertryckta idéer och infall, för att tänka utanför den så omtalade “boxen” och allra mest för att ha det jäkligt kul.
I 2017 tilldelades trion Norges största jazzstipendium vid Molde Jazzfestival: Sparebank1 Msn JazZstipendiat på 1 miljon norska kronor. Stipendiet resulterade i en konsert på Moldejazz med Trondheim Jazzorkester och The MaXx, samt en turné hösten 2018.

Oscar Grönberg- Keyboards
Petter Kraft – Gitarr/Saxophone
Tomas Järmyr – Trummor

Dafnie er et friskt og energisk pust hos den norske jazzscenen. Kvintetten former og farger Amalie Dahls sterke og melodiske komposisjoner, og har et gjennomgående fokus på improvisasjon og en lyttende tilnærming til samspill. Musikken er både melodisk, harmonisk og formfast, men samtidig åpen, avantgarde og eksperimenterende, uten å miste sin røde tråd og særegenhet. Musikken kan assosieres med andre band som Anna Högberg Attack og Fire! Orchestra. Musikerne er basert i Trondheim og København, og er å kjenne igjen fra andre bands som I Like to Sleep, Kongle Trio, Skurkar, Bliss og Trondheim Jazz Orchestra. I september 2021 deltok Dafnie på Young Crocus Jazz Contest, i Jelenia Góra (Polen) og ble der tildelt 1. plass.

Amalie Dahl – saxofoner
Oscar Andreas Haug – trompet
Jørgen Bjelkerud – trombone
Nicolas Leirtrø – kontrabass
Veslemøy Narvesen – trommer

Doors 20:00
Concert 20:30

Tickets on the door
100/150,-

Related