Playdate : Parallax, Golden Bozo
20:00

Playdate

Sesongens siste konsert hos Playdate skjer 1. juni kl 20:00. Denne kvelden får dere høre bandene Parallax og Golden Bozo.

Parallax har siden 2008 vært en sentral aktør i den europeiske improvisasjons-scenen. I stedet for å tilhøre en spesiell «impro-skole», er Parallax‘ musikk en blanding av medlemmenes musikalske preferanser og påvirkninger med sterk vekt på samspill og lytting, og i deres abstrakte lydlandskap skapes soniske assosiasjoner til folkemusikk, samtidsmusikk, elektroakustisk musikk og støymusikk.

Parallax jobber for tiden med å skape opplevelsen av en elektroakustisk lydverden, innenfor trioens i hovedsak akustiske format.

Parallax har samarbeidet med musikere innenfor mange ulike sjangre- sinfonietta, utøvere innen klassisk kinesisk musikk, japanske koto- og shamisen-spillere, dansere, komponister, visuelle kunstnere og med field-recordings. Parallax som musikalsk lab utforsker forskjellen og spenningen mellom perspektiver, både i det konkrete og på idéplan: Vi observerer/kontemplerer samme objekt eller tanke, men har alle individuelle opplevelser og trekker forskjellige konklusjoner basert på samme inntrykk.

Parallax består av:
Are Lothe Kolbeinsen
Ulrik Ibsen Thorsrud
Torstein Lavik Larsen

Golden Bozo er en kvartett bestående Magnus Skaug og Martin Miguel Almagro Tonne på gitar, Martin Heggli Mellem på trommer og Petter Asbjørnsen på bass. Medlemmene er aktive i band som Master Oogway, Pom Poko og Magnus Skaug, hvor energi og lekenhet står i fokus. Bandet spiller musikk inspirert av 1900-tallets kunstmusikk, frijazz og kunstrock fra slutten av 70-tallet. Golden Bozo byr på energiske og eklektiske gruppeimprovisasjoner, nytolkninger av rennesansedans og store doser ufiltrerte gitarismer. Kvartetten har nå spilt inn sin debutplate “Camping” som kommer ut sommeren 2022.

Doors 19:30
Concert starts 20:00
Tickets: 100 / 150