Shakai // Magnus Skaug
20:30

Fredag 11. februar inviterer Bergensbaserte Shakai og fraflyttede Magnus Skaug til dobbelkonsert på Landmark.

Velkommen til en eklektisk fest av suggerende riff, kantete melodier og eksperimentelle utsving!

Musikken til gitarist Magnus Skaug har konnotasjoner til matte-rock, jazz og støy, men tar seg friheter til å leke med konvensjonene som merkelappene bærer med seg. Sammen med Kai Von Der Lippe på synth, Eskild Myrvoll på bass og Martin Mellem på trommer bindes låter sammen av en eksplosiv og eksperimenterende gjeng som alle har til felles å bevege seg forbi sjangerbegreper.

Debutalbumet til Magnus Skaug, Anthems Vol. I, kom i juni i 2021 og høstet lovord fra en rekke journalister i inn og utland. Bandet har nylig vært i studio og spilt inn oppfølgeren som kommer ut i løpet av 2022.

“a listening experience akin to an alternative radio program that explodes with reckless energy and infects the listener with its uncompromising, uplifting joy.” Salt peanuts.eu*

“Skaugs solo-debutt er en intrikat, spennende og energisk halvtime. Dersom du har lyst til å utfordre øra dine til å høre noe nytt, moderne, norsk og råtøft bør du absolutte utforske Anthems Vol.1.” Andreas Jenssen, Under Dusken.

——-
Shakai består av
Eline Rafteseth – Kontrabass
Elisabeth Lid Trøen – Saksofon
Gabriella Garrubo – Vokal
Simen Walle – Gitar og elektronikk
Amund Nordstrøm – Trommer og modulærsynth

Musikken det Bergensbaserte bandet Shakai byr på er leken, rar, litt mystisk og byr stadig på nye overraskelser. Kvintetten blander referanser, leker med sjangerdefinisjoner og inviterer lytterne med på en reise i sitt eget lille underlige univers. Musikken blir til litt som et bakverk uten oppskrift, de smaker seg frem, plukker ingredienser fra øverste hylle og har størst fokus på humor og hygge, noe som gjenspeiler seg på scenen. 

Bandet ble først startet av bassisten Eline Rafteseth i 2015 sammen med medstudenter fra jazzlinja ved Griegakademiet i Bergen. Våren 2016 var Shakai ett av fire band som deltok på turnéen Framtida i Norsk Jazz og spilte samme år på den aller første gjennomføringen av suksessen Vill Vill Vest.
I 2018 slapp de sin første plate, Skittles, som ble spilt inn og produsert av den anerkjente produsenten Jørgen Træen i Duper Studio og mastret av Iver Sandøy. De har spilt en rekke konserter i Bergen og på festivaler og begivenheter som Maijazz, Jazzintro, 100 dagar- festivalen og Fjellparkfestivalen m.fl. Etter flere års pause har kvintetten nå startet opp igjen og jobber med å ferdigstille oppfølgeren til det kritikerroste debutalbumet.

“Av alle bandene jeg ser, er det kun Shakai […] som kan sies å virkelig blande sjangre og innføre utypiske instrumenter og stilelementer i lydbildet” – Maja Skanding, Ballade
“Et debutalbum som virkelig strekker seg utover opptegnede sjangerlinjer. Et oppsett med kontrabass, trompet, gitar og trommer vil nok av mange oppfattes som jazzete. Det er også et utgangspunkt for Shakais musikk, men det ville vært en kraftig forenkling å putte bandet i en konkret sjangerboks. De leker seg med både instrumenter og vokal, og serverer blant annet heftige soloer både av gitar og trompet. Bandet nærmer seg tidvis en progressiv jazzrock, og de utforsker på elegant vis de mange muligheter som finnes i instrumentene og deres sammensetning. … Et særdeles friskt debutalbum, med et stort overskudd av spennende detaljer å oppdage for en våken lytter.” – Musikalske Sidespor, Victor Josefsen

—- COVID-19 ——
Ta vare på deg selv og andre! Ikke møt opp dersom du føler deg uvel eller har symptomer på luftveisinfeksjon. For å hindre smittespredning minner vi alle om 1-metersregelen og god håndhygiene. Bruk munnbind når det ikke er mulig å holde minst 1 meter avstand.

Alle gjester ved arrangementer må registrere seg med navn og telefonnummer i dør ved oppmøte. All kontaktinformasjon vil bli slettet etter 14 dager. Begrenset kapasitet som følge av nasjonale smittevernregler med krav om avstand

—- Tilkomst ——

Bergen Kunsthall har tilkomst fra gatenivå, tar imot servicehunder og har kjønnsnøytrale toalettfasiliteter tilrettelagt for rullestolbrukere.

For ytterligere spørsmål om tilkomst eller annen tilpasset assistanse, vennligst send en e-post til bergen@kunsthall.no eller kontakt en av våre ansatte i døren ved ankomst.

Bergen Kunsthall står for likhet, mangfold og inkludering. Vi har nulltoleranse for rasisme, alderisme, homofobi, sexisme, transfobi, ableisme, eller fordommer basert på etnisitet, nasjonalitet, klasse, kjønn, kjønnspresentasjon, språkevne, asylstatus eller religiøs tilhørighet.

Konsertstart 21:00
Dører: 20:30
Billetter: 150/100

Related