Søk
Arrangement
En kveld med Videokunstarkivet og Jutegnask   Upstairs  Video, Kunstnersamtale


Velkommen til en presentasjon, filmvisning og opplesning med Per Platou, Ida Lykken Ghosh og Lars Mørch Finborud I forbindelse med prosjektet “Jutegnask (eller: Kunsten, arkivet og livet - et forarbeid)”, som vil bli utviklet av kuratorene/kunstnerne i Bergen Kunsthall fra 27. september – 9. oktober i 2016.

28. september vil Per Platou og Ida Lykken Ghosh presentere ideene bak og dilemmaer knyttet til prosjektet, og vise ett av kunstverkene til Hyndøy, sammen med utvalgte verk fra Videokunstarkivet. Lars Mørch Finborud vil gi en kort innføring i begrepet “jutegnask", med fokus på hvordan han har støtt på fenomenet i sitt virke som kurator og musikkhistoriker. Finborud vil også lese fra sin roman De svarte skiltene hvor jutegnask er et sentralt tema.
Bergen Kunsthall har invitert Per Platou og Ida Lykken Ghosh, som ledet driften av Videokunstarkivet, til å diskutere arkivarbeidet og dets systematikk og dilemmaer. I samarbeid med forfatter Lars Mørch Finborud presenterer de prosjektet ”JUTEGNASK” som ser nærmere på det etterlatte materialet etter den nylig avdøde kunstneren Ann-Elise Pettersen Hyndøy. Hun etterlot seg et kråkeslott fullt av ferdige og uferdige kunstverk, videokassetter, fotografier, brev og annet. I løpet av tre ukers arbeid, vil noe av dette materialet systematiseres og registreres. Hvordan lager man et utfyllende bilde av en kunstner og et menneske som skapte svært forskjelligartede uttrykk gjennom livet? Hvordan velger man arbeider, anekdoter, kontekster, biografisk og kunstnerisk materiale? Hva inkluderes og hva må utelates?

Til toppen