Søk
Arrangement
Plattform presenterer: Quinn Latimer   Landmark  Klubb


Om Julia Wachtel
I anledning Julia Wachtels utstilling i NO.5 presenterer Plattform et foredrag av den amerikanske kritikeren Quinn Latimer.

Quinn Latimer er en amerikansk poet og kunstkritiker for tiden basert i Basel, Sveits. Hennes artikler og essays blir jevnlig publisert i Artforum, Frieze og Mousse, og samtidig i en rekke kunstkritiske antologier og monografier. Hennes siste bok, Describe This Distance, som diskuterer Sarah Lucas oeuvre, ble utgitt i 2013. Latimer bidrar med et omfattende nytt essay om Julia Wachtel i en publikasjon nylig utgitt av Cleveland Museum of Art.

Foredraget strømmes live:Julia Wachtels malerier tar i bruk et repertoar av bilder hentet fra hverdagens populærkultur som hun på ulike måter approprierer og forandrer. Wachtel forbindes ofte med den såkalte ”Pictures Generation” i amerikansk kunst på 1980-tallet, der kritisk appropriasjon av populærkulturens språk og billedverden var en fellesnevner. Hennes malerier fra denne perioden fremstår fremdeles usedvanlig poengterte og komplekse i sin analyse av ”skuespillersamfunnet” slik det fremsto med full tyngde på midten av 1980-tallet. Bergen Kunsthall presenterer med denne utstillingen utvalgte verker fra Wacthels separatutstilling ved Museum of Contemporary Art, Chicago i 1991.

Plattform er støttet av Fritt Ord.

Til toppen