Søk
Arrangement
Playdate: Audun Ellingsen / Pocket Corner   Landmark  Klubb


Søndag 15.mai er det klart for nok en dobbeltaften med frijazzkvintett med rykende fersk plate i bagasjen og solistisk samtidsimprovisatorisk indiskinspirert salmebass i foajeen!.

Billetter: kr 80,- (50,- for medlemmer av Ny Musikk og Bergen Kunsthall)

Audun Ellingsen (f. i Volda, 1979) er kontrabassist med utøvande jazzutdanning fra Leeds College of Music. Han har spelt på ei rekke plater og har turnert innland og utland med faste band som Audun Automat, Frøy Aagre, Sphinx og Arch70 i tillegg til mange ad-hoc konstellasjonar og freelanceverksemd. Som bassist har han vore innom alt i fra gammal-jazz til avantgarde, men i sin eigen musikk ligg han i krysningspunktet mellom moderne jazz (60-talet og utover), impro og samtidsmusikk – med hint av inspirasjon fra pop, rock, salmer og indisk musikk.

I soloformat spelar Ellingsen ei blanding av komponerte og improviserte strekk.

Audun Ellingsen – solo kontrabass, elektronikk og kassettspelar

Pocket Corner
Pocket Corner siste plate “4010 – Local Time” har høstet strålende kritikker. ”Hvis du er frijazzentusiast, er dette den plata du skal bruke for å overbevise mer tradisjonelt anlagte publikummere om at det er du som egentlig alltid har hatt rett.” (Arild Rønsen, Jazznytt). I årenes løp har gruppa hatt skiftende besetninger. Det eneste konstante elementet i denne mobile institusjonen er mannen med trompeten, Didrik Ingvaldsen. Han er også arkitekten bak de underfundige komposisjonene. Pocket Corner beveger seg mellom det komponerte og improviserte, fra tette grooves til åpne og luftige partier. De har møysommelig meislet ut sitt eget hjørne i norsk jazz – og fortjener å bli oppsøkt og lyttet til!

Dette er releasekonsert for plata Dog & Moon! Didrik Ingvaldsen – trompet
Glenn B. Henriksen – altsaksofon
Vidar Schanche – gitar
Mikaell Olsson – bass
Ståle Birkeland – trommer

--

PlayDate omfavner all musikk som tar i bruk improvisasjon i en eller annen form - alt fra minimalistisk improvisasjon til støyrock. Som oftest inviteres to band med ulike konseptuelle utgangspunkt, i et håp om å samle et ulikt publikum for å oppleve nye typer musikk og uttrykk. PlayDate har som mål å skape en samlende scene for all forekomst av improvisasjon, hvor sjanger og hype er irrelevant, og musikk og skaperevne står i sentrum!


Til toppen