Søk
Arrangement
Perfect Sounds Forever: Misty Coast / supp. Fucales / DJ Henrik Svanevik   Landmark  Konsert


Perfect Sounds Forever presenterer:

MISTY COAST - RELEASEKONSERT
+ support: Fucales
DJ: Henrik Svanevik

Landmark / lør 23.mars / 21.00 / https://perfectsounds.ticketco.events/no/nb

Misty Coast er drømmepop-barnet til Linn Frøkedal og Richard Myklebust fra The Megaphonic Thrift. Høsten 2017 slapp de sitt kritikerroste debutalbum, som også ble nominert til Spellemannprisen for Beste Indie.

Bergensduoen er nå klar med oppfølgeren, Melodaze, som slippes på Brilliance Records 25. Januar 2019. Selv beskriver de plata som et rebelsk Berlin-album – alle låtene ble til under et to måneders opphold i Schoneberg vinteren 2018, og man kan nesten kjenne lukten av innrøkte kneiper og iskald eksos. Frøkedal og Myklebust tok med seg hjemmestudioet sitt på flyet til Tyskland, og forvandlet stua i leiligheten om til en musikalsk lekeplass. I et kaos av trommemaskiner, gitarer, pedaler, mikrofoner og ledninger, skapte de selve lyden av et intensivt opphold i Berlin. Låtene snirkler seg rundt sterke gitarhooks, sløye basslinjer og fengende, drømmende vokalmelodier. Der førsteplata hvilte på minimalisme og statiske, programmerte trommebeats, er oppfølgeren preget av Kim Åge Furuhaug (Orions Belte, Great News, Bloody Beach) sitt ville, smakfulle trommespill.

Melodaze er lyden av hemmelige nattklubber, kostymefester i kunstnerkollektiv og ulende trafikk fra gatene hvor Iggy og Bowie vanket på 70-tallet. Albumet er en slags virkelighetsflukt, hvor selve essensen er at den verdenen man opplever, er en verden man selv har skapt rundt seg.

Plata er delvis spilt inn i Frøkebust Studio i Berlin, og i Skogen Studio i Bergen med produsent Matias Tellez (Young Dreams, Razika, Sondre Lerche), som også har stått for miksingen. Jørgen Træen (Jaga Jazzist, Susanne Sundfør) har mastret albumet.

Til toppen