Søk
Arrangement
Tik Records Presents: Utakk - Album release party   Landmark  Konsert


CC: 150,-
ID: 20
Dørene åpner 21.00
Første konsert starter kl 22.00

Utakk slipper sin plate nr 2 på Tik Records den 23. februar. Det skal selvsagt feires med storslagne konserter i Bergen og Oslo!

----

Utakk er dynamisk gjeng med røtter spredt utover Vestlandet og har etterhvert solid fartstid som et velkjent band i Bergen. Musikken kan gjerne beskrives som indierock på norsk, med underfundige tekster fra Øystein Eide Sundlands finurlige tankeunivers.

Etter flere år med harde sammenstøt i øvingslokalet Rottekjelleren, intense innspillingsøkter hos Robert Jønnum i hans studio «Underschøn», tre kjærlighetsbrudd, og en barnefødsel, har Utakk karret seg frem til et nytt og friskt album. Der plate nummer 1, «En pause fra virkeligheten, har noe heller mørkt og pessimistisk hengene over seg, er «et lite horn i siden» atskillig mer tilgjengelig for allmennheten. Som låtskriver Sundland sier, har den behagelige, konforme livsstilen som småbarnsfar gitt mer distanse til verdensproblemene, noe som reflekteres i det nye albumet. Den har fengende melodier og den gjennomgående syrligheten og humoren i tekstene er mer utadrettet, i kontrast til den da nødvendige innesluttetheten som knuget tidligere komposisjoner. Ellers er «et lite horn i siden» en temmelig forseggjort plate når man ser på instrumenteringen. Utakk har modnet i både smak og spillestil og produsent Jønnum har med sin velkjente forkjærlighet for alt som er analogt, varmt og lo-fi, loset det hele trygt i havn på elegant vis.

Albumet slippes på Tik Records den 23. februar, 2018, og det er bare til å glede seg!

Utakk er
Øystein Eide Sundland - Vokal / gitar
Pål Vervik - Trommer
Jørgen Solberg Knutsen - Bassgitar
Bård Aarvik - Gitar

Til toppen