Søk
Arrangement
Simen Mitlid, Antler, Marte Eberson, Bendik, Hoes of Techno Phonofestivalen   Landmark  Konsert, KlubbCC: 230,-
Dørene åpner kl.19:30
Konsertstart kl.20:30

SIMEN MITLID
Hadde Simen Mitlid skrevet tekstene til albumet Carrie & Lowell (Sufjan Stevens, 2015) hadde han nok selv vært rimelig fornøyd. Likevel mener han at sine egne låter egentlig ikke er så triste som det folk rundt han skal ha det til. Trist eller ikke, låtskriveren Simen Mitlid spiller uansett vakker, melankolsk gitarpop, og finner stor inspirasjon i musikken til andre ledende skikkelser innenfor samme sjanger, musikere som Nick Drake, Neil Young og Sufjan Stevens. Simen selv mener det finnes en slags form for melankoli og naivitet i sin egen musikk, og har nærmest på egenhånd skapt en ny sjanger passende for det skandinaviske, mørke landskap, det som bekjente av han gav det herlige navnet «furuskogsmelankoli»!

I løpet av mai 2015 ble Simen Ukas Urørt, og gav nylig ut EP-en While We Wait, en EP med det smellvakre låten Guess I Am Loosing My Mind Now. Under Phonofestivalen sin siste dag tar Simen Mitlid med seg det skjøre i låtskrivingen sin og omformer det til et større format med sitt band, et format som fremdeles vil ta vare på melankolien.

ANTLER
Det var for ca et år siden at Antler begynte å legge opp demoer på nettet, og du verden så fort jungeltelegrafen gikk. Det er egentlig ikke så merkelig hører man nøye etter, stor lyd skapt av et så lite band, anført av en helt nydelig vokal.
Sommeren 2015 spilte de på Øya sin showcase på biblioteket, som et av fire band Musikknorge har store forventninger til, og i løpet av det siste året har de blant annet blitt anbefalt av Urørt-redaksjonen, A-listet av vår egen Studentradioen i Bergen, og B-listet av Radio Revolt. Antlers musikk beveger seg i bølger mellom hypnotiserende droner, beats og kunstpop. Med et debutalbum som slippes mars 2016 kan vi ikke si annet enn følgende: Gled deg til å oppdage årets mest spennende debutant.

MARTE EBERSON
– Jeg fikk et piano i bursdagspresang da jeg var sju år av foreldrene mine. Pappa har inspirert meg, men aldri presset meg. Men jeg hørte jo tidlig på plata Jive Talking med Jon Eberson Group, og ble veldig inspirert. Da jeg søkte Foss Videregående, kom jeg inn på jazzlinja, men hadde idrettslinja som alternativ.

Det ble ingen idrettsjente av Marte, men hva gjør vel det når man sitter igjen med en så dyktig musiker? Marte Eberson har i løpet av de siste årene vært toneangivende i det norske musikklandskapet, blant annet gjennom band som Machine Birds og Highasakite. Sterkt inspirert fra sistnevntes forrige album, «Silent Treatment», bestemte hun seg for å lage sitt eget soloalbum. Dette har resultert i melankolske melodier og tekster, preget av storbyliv og menneskelige relasjoner. Hun gjorde en brakdebut live på John Dee under Klubbøya, og ble av P3 utropt til et høydepunkt under klubbdagen. Med et ferskt debutalbum i bagasjen stiller Marte med et super-band bestående av medlemmer fra bl.a; Machine Birds, Bow To Each Other, og Invader Ace.

BENDIK
Bendik har siden oppstarten i 2008 vært prosjektet og hjertebarnet til Silje Halstensen. Etter en solid debut med albumet «Drømmen Gjør Meg Ingenting», var det ønskelig for Silje å holde mer igjen da hun begynte å utforme sitt andrealbum, det glimrende «No Går Det Over».
Et kjennetegn ved Bendik sin musikk har sitt tyngdepunkt i Silje Halstensen sine såre tekster, akkompagnert av energiske trommer og iskald støy. Med god hjelp fra de faste musikerene Simon Dolmen Bergseth på gitar, Jan K. Hovland på synth og Bendik Kjeldsberg på trommer, har bandet det siste året bekreftet sin posisjon som et av Norges beste liveband.
Tredjealbumet til Bendik utkommer nå over nyttår, og i følge Silje blir mye av det triste videreført fra «No Går Det Over», men at det likevel ligger en slags optimisme der. Gled deg til et glimrende liveshow anført av Silje Halstensen og hennes utrolige energi, når Bendik headliner Phonofestivalens siste kveld.
«Bendik leverer en av årets bedre plater, og ikke minst det perfekte stemningsalbumet for tunge, mørke dager». - Victoria Tronstad, Gaffa 2014.

Til toppen