Søk
Arrangement
Plattform presenterer: Richard Tuttle   Landmark  Klubb


Plattform presenterer: booklansering - Richard Tuttle "Making Silver"
Bergen Kunsthall er svært stolte over å ha utgitt boken Making Silver, med den amerikanske kunstneren Richard Tuttle. Boken ble publisert sent på høsten 2014, nøyaktig to år etter utstillingen ”Slide” som Bergen Kunsthall produserte med Tuttle i 2012 og som ble vist inne i samlingene til Kunstmuseene i Bergen (KODE).

Making Silver er en forseggjort publikasjon i grenselandet mellom ”artist book” og utstillingskatalog. Boken dokumenterer utstillingen fra 2012 gjennom et rikt utvalg illustrasjoner, men er også konstruert som en visuell fortelling i seg selv gjennom flere ulike kapitler. Boken inneholder en bok-i-boken som katalogiserer 121 tegninger av Tuttle, og en spesialutviklet bokbinding med et omslag som kan foldes ut til et 60 cm langt fotografi. Disse detaljert utarbeidede elementene er utarbeidet av kunstneren selv i tett samarbeid med designer Petri Henriksson (Blank Blank). Boken inneholder nye tekster av Stein-Inge Århus, Steinar Sekkingstad og Solveig Øvstebø.

Richard Tuttle (f. 1941) ble kjent på 1960-tallet for sin kombinasjon av skulptur, maleri, poesi og tegning. Siden den gang har hans kunstnerskap vært gjenstand for stadig fornyet interesse. Et av kunstnerens hittil mest omfattende prosjekter fant sted i 2014 i London, hvor han stilte ut parallelt i Tate Moderns ”Turbine Hall” og ved Whitechapel Gallery. Denne mønstringen var en viktig retrospektiv presentasjon av et bredt utvalg arbeider fra 1970-tallet til i dag, sett i sammenheng med en svært omfangsrik ny skulptur i Tate Moderns monumentale Turbine Hall.

Vi er svært glade for å kunne invitere Richard Tuttle tilbake til Bergen våren 2015, til en presentasjon av bokprosjektet Making Silver.


Til toppen