Søk
Arrangement
Plattform presenterer   Landmark  Klubb


Terry R. Myers: Going Overby
I anledning utstillingen Robert Overby, Works 1969-1987 presenterer Plattform et foredrag av den amerikanske kritikeren Terry R. Myers.


Bergen Kunsthall stream

Terry R. Myers er professor i maleri og tegning ved the School of the Art Institute of Chicago. Han er forfatter av flere bøker om samtidskunst, blant annet Mary Heilmann: Save the Last Dance for Me (2007), og redaktør av boken Painting: Documents of Contemporary Art (2011).

Høstens første utstilling i Bergen Kunsthall er en stor retrospektiv presentasjon av den amerikanske kunstneren Robert Overby (1935‐1993).
Til tross for en svært omfattende og variert produksjon er Robert Overby blant de best bevarte hemmelighetene i amerikansk etterkrigskunst. Selv om han nesten ikke stilte ut sine arbeider mens han levde, bygget han opp en eksepsjonell og mangfoldig samling arbeider av både skulptur, installasjon, maleri, fotografi, trykk og collage.

Denne utstillingen er den hittil største presentasjonen av Overby i Europa, og samler arbeider innenfor ulike medier fra hele hans karriere. Utstillingen viser hans voksende innflytelse på et økende antall yngre kunstnere, og fremhever hvordan man kan finne en sammenheng og et gjennomgående fokus i det som ellers fremstår som en svært pluralistisk og uensartet produksjon. Dette er kanskje noe av det som gjør at hans arbeider fremstår både tidsriktige og kontemporære, sett med dagens øyne. Overbys kunstneriske praksis var dypt personlig, og utviser et utrettelig engasjement og tro på kunsten som et verktøy til å undersøke den menneskelige tilstand, fanget i en strøm av stadig forandring.

--

Kuratert av Alessandro Rabottini ved Galleria d’Arte Moderna e Contemporanea i Bergamo, med Martin Clark, direktør i Bergen Kunsthall.

Utstillingen “Robert Overby, Works 1969-1987” er et samarbeid mellom CAC - Centre d'Art Contemporain, Geneve; GAMeC – Galleria d’Arte Moderna e Contemporanea, Bergamo, og Le Consortium, Dijon; og organisert i samarbeid med the Estate of Robert Overby, Los Angeles.

Utstillingen følges av en omfattende katalog utgitt av Mousse Publishing, med en komplett kronologi over kunstnerens arbeider og liv, samt nye tekster og bidrag fra Andrea Bellini, Martin Clark, Robin Clark, Alison Gingeras, Terry R. Myers og Alessandro Rabottini.


Til toppen