Søk
Arrangement
Foto: Magdalena Wosinska
Foto: Magdalena Wosinska
Jonathan Wilson (US)   Landmark  Klubb


Perfect Sounds Forever presenterer: Jonathan Wilson (US/Bella Union)
Billetter: 300,-.
Forsalg: https://perfectsounds.ticketco.no/

Uttrykket episk blir brukt i tide og utide, men det har sjelden passet bedre enn om denne begivenheten som finner sted 21.august! Jonathan Wilson, mannen bak fjorårets særdeles kritikerroste album, Fanfare, tar en avstikker til Bergen for å spille intimkonsert på Landmark!

"Gentle Spirit" (2011) introduserte publikum verden over for det betydelige talentet til sanger, låtskriver, multi-instrumentalist, plateprodusent og gitarhelt Jonathan Wilson. Albumets ektefølte oppdatering av det klassiske Laurel Canyon-lydbildet traff mange av oss rett i hjerterota, og med oppfølgeren gjentar Wilson bragden: Denne gang leverer han en enda mer ambisiøs utgivelse som leder tankene til Dennis Wilsons vidunderlige Pacific Ocean Blue.
Fanfare er en hyllest til vennskap og familie som ble til i løpet av ni måneder i Los Angeles. Albumet inneholder vokal- og instrumentalbidrag av størrelser som Graham Nash, David Crosby, Jackson Browne, Josh Tillman (alias Father John Misty), Patrick Sansone (Wilco), Taylor Goldsmith (Dawes) samt Mike Campbell og Benmont Tench fra Tom Petty And The Heartbreakers. I tillegg fikk Wilson med seg den britiske folklegenden Roy Harper som co-låtskriver på flere av sporene.

Musikknyheter, 10/10: «Fanfare er et mer storslagent, komplekst og ikke minst et mye bedre album enn forgjengeren Gentle Spirit. Når sistelåten All The Way Down ebber ut, sitter man der med en form for tomhetsfølelse. Eneste løsningen er å sette på plata en gang til. Fanfare er et av de beste albumene som har kommet hittil dette tiåret.»

VG, 6/6: "Det føles ikke «retro» når sangene er så gode som de Jonathan Wilson (38) lager"

Groove, 6/7: «Med Fanfare utvidar Jonathan Wilson sitt soniske univers. Han lar låtane få lov til å bli større. Gjev dei ein ikkje ueffen nyanserikdom, og sveivar tidvis opp ein energi som ikkje var der sist. Fanfare er på mange vis eit konglomerat av soniske innfall, men du verden det er eit saumlaust konglomerat. Det hakkar ikkje undervegs. Dansen mellom dei djupaste søkk og dei høgaste tindar høyrest fullkommen naturlig ut»

Dagsavisen, 5/6: «Jonathan Wilson er blitt en slags museumsvokter for lyden av California tidlig på 70-tallet, med sanger som er gode nok til å kunne være laget den gangen.»

Dagbladet, 5/6: ""Fanfare" er 78 minutter med tidløs psykedeliafolkjazz fra Jonathan Wilson. Du er bare nødt til å elske Jonathan Wilson!"

Til toppen