Søk
Arrangement
Daughter (UK/4AD)   Landmark  Klubb


Perfect Sounds Forever #3: Daughter (UK/4AD)
Billetter: 250,- + avgift

Kjøp billetter her

Har vi egentlig hørt noe så vakkert som Daughters “Youth?” Ja, bortsett fra deres egen “Landfill”, da. Og bortsett fra da Bat for Lashes slo igjennom. Eller kanskje vi tenker på The XX eller Cat Power på hennes vakreste … Eller tilbake til Slowdive og deres like i svevende skyer av indievellyd på 90-tallet. Akkurat som Slowdive og herlige Cocteau Twins, gis Daughter ut på det gamle helteselskapet 4 AD, og noe sier oss at det passer både band og plateselskap veldig godt.

For Daughter er ikke bare en sensasjon av vakker, vakker pop som kan smelte selv det hardeste hjerte (dette er musikken de burde spille på spa for å få folk til å senke skuldrene, framfor det der bølgeskvulp-new age-tullet). Denne gudbenådede, britiske trioen har på kort tid gitt ut to EPer og en fantastisk, fersk debutplate, og har allerede vist hvor tro de klarer å holde seg til gode ideer. Hvor betagende lyd kan være når den holdes ren. At ungdom og liv, bitterhet og savn, er såre vakkert å skrive låttekster om.

Daughter fra London startet som et soloarbeid av Elena Tonra. Elena har nå med seg gitaristen Igor Haefeli og trommeslager Remi Aguilella. De to sistnevnte gjør mer enn nok ut av instrumentene i en velkjent, men allikevel orginalt løst lag-på-lag-/less is more-estetikk. Potensialet i klang og hamring på for eksempel gitarer utnyttes godt som bakteppe for Elenas følsomme, men allikevel ikke for sentimentale vokal. Hvis du syns du kjenner lydbildet fra et sted, er det kanskje fordi den fengende singelen «Youth» spilles i en reklame for et norsk, lite flyselskap (!).

Til toppen