Søk
Arrangement
Plattform: Espen Sommer Eide og Trine H. Friis   Landmark  Klubb


Language in time
I anledning utstillingen ”Dead Language Poetry” vil Espen Sommer Eide holde foredraget "Language in time" om språklig destruksjon og kreasjon. Foredraget holdes i utstillingen som befinner seg i Bergen Kunsthalls nye rom i 2. etasje. I tillegg vil Trine H. Friis fremføre en vokalversjon av verket "Structural metaphors of western thought recited in the Vedic style”.
Foredraget holdes på engelsk.
For mer informasjon om utstillingen se: http://www.kunsthall.no/default.asp?k=2&a1=NO.5
Espen Sommer Eide (f. 1972) er billedkunstner og musiker bosatt i Bergen. Med soloprosjektet “Phonophani” og som en halvdel av bandet “Alog” har han gitt ut en lang rekke plater på Rune Grammofon og hatt utstrakt turnévirksomhet i inn- og utland. I tillegg til å ha utviklet en rekke spesialbygde instrumenter, har Eide også deltatt ved en rekke kunstutstillinger og prosjekter ved bl.a. Henie-Onstad Kunstsenter, Stedelijk Amsterdam, Manifesta 7 og Barents Spektakel. Som del av Verdensteatret bidrar han med bl.a. instrumentbygging, musikk og lyddesign for verk som har blitt vist på Shanghai biennalen, Exit festival Paris m.fl. De siste årene har han også vært involvert i en rekke prosjekter i Barents-regionen og grenseområdene mellom Norge og Russland, deriblant en permanent utsmykning for Skoltesamisk museum i Neiden med fokus på utdøende språk.

Utstillingen ”Dead Language Poetry” er produsert av Bergen Kunsthall i samarbeid med Borealis. Utstillingen og foredraget inngår i årets Borealisfestival.
For mer info se: http://www.borealisfestival.no

Plattform er Bergen Kunsthalls foredragsserie.
Plattform er støttet av Fritt Ord.


Til toppen