Søk
Arrangement
Utmark   Landmark  Klubb


Nude On Sand & Wilkinson/ Johannesen/ Høyer/ Knedal Andersen

Billetter: 80,-

Improvisasjon og poesi ser ut til å bli gjennomgangstemaer for vårens Utmarkprogram. Kveldens to konserter er intet unntak i så måte, og presenterer noe av det ypperste norsk musikk har å by på akkurat nå.

Nude On Sand (Jenny Hval og Håvard Volden)
Nude On Sand er et samarbeidsprosjekt mellom friimprovisasjonsgitaristen Håvard Volden og Jenny Hval aka Rockettothesky. Samarbeidet innebærer improvisatorisk arbeid med stemme og instrumenter, og ferdigskrevne musikktekster brukes som en ramme. Dette prosjektet er på samme tid tilgjengelig og vågalt, forankret i improvisasjon og poesi.
Høsten 2011 gir de ut sin første plate.

Jenny Hval er kjent fra prosjektet Rockettothesky, og er dessuten aktuell om dagen med det svært kritikerroste soloalbumet Viscera på Rune Grammofon. Hun er også forfatter, og debutromanen Perlebryggeriet kom ut i 2009 på Kolon Forlag.

Håvard Volden er i ferd med å etablere seg som en av landets fremste improvisasjonsgitarister. I tillegg til duoen Nude On Sand, samarbeider Volden også med Jenny Hval på hennes ferske soloalbum Viscera. Volden er også kjent fra sin duo med gitaristen Daniel Meyer Grønvold og fra bandene Dallas Wallpaper og Spænnkraft.

“If Patti Smith had come from Norway in 2011 this is what she would sound like.”
- John Robb om Jenny Hval (by:Larm report 2011).

Alan Wilkinson/Kim Johannesen/Ola Høyer/Dag Erik Knedal Andersen
Denne frijazzkvartetten består av tre av den nye norske improvgenerasjonens sterkeste stemmer, samt en veteran fra den ekstremt fruktbare improvisasjonsscenen i London. Musikerne i prosjektet har samarbeidet med blant andre John Butcher, Axel Dörner, Chris Corsano, Peter Brötzmann, Eddie Prevost, John Edwards og Ikue Mori.

Alan Wilkinson på saksofon har siden tidlig 1980-tall vært en sentral skikkelse på den britiske improvisasjonsscenen. Han har samarbeidet ved flere anledninger med legendariske Derek Bailey og Peter Brötzmann, og med hans faste trio Wilkinson/Edwards/Noble viser han hvilken eminent saksofonist han er. Rett og slett en fantastisk musiker som altfor sjelden har vært å høre i Norge.

Gitarist Kim Johannesen har blitt betegner som en ”rising star” på den norske jazzscenen. Han har allerede en Spelemannsprisnominasjon i lomma med bandet Speakeasy og plata Kayak, men har kanskje først og fremst i den senere tid gjort seg bemerket som en improvisatør med en bemerkelsesverdig stilforståelse og sikkerhet.

Berlinbaserte Ola Høyer på kontrabass har siden endt utdannelse ved den sagnomsuste jazzlinja i Trondheim turnért Europa på kryss og på tvers. Foruten å være en av de mest etterspurte bassistene i Norge om dagen, med en lang rekke band med det som kan krype og gå av interessante improvisatører i Norge og Tyskland, har han gjennom omfattende soloarbeid vist at han er en musiker med en sterk vilje og evne til å gå sine egne veier.

Dag Erik Knedal Andersen har med sin eksplosive og intense spillestil opparbeidet seg rykte som en særdeles kreativ og original trommeslager, med sin særegne kombinasjon av uovertruffen teksturbehandling og frenetiske groover.

Sammen spiller kvartetten friimprovisert musikk fra øverste hylle, med høyt, høyt energinivå.

Utmark er Bergen Kunsthalls egen konsertserie på Landmark
Utmark er støttet av Norsk Kulturråd

Til toppen