Søk
Arrangement
PLAYDATE: Flying Gasoline & Petter‘O’Hanna   Landmark  Klubb


Flying Gasoline: Akustisk, låtbasert frijazz & Petter O Hanna: Elektroakustisk impro med vokal og gitar. PlayDate ønsker alle en god jul med energisk frijazz og eklektisk samtidspopglitchstøyelektronika! NBNBNB! Klokken 20!
Billetter: 60,-

Flying Gasoline er en norsk frijazztrio som består av noen av de mest spennende musikerne på den norske improvisasjonsscenen i dag. Bandet har base i Oslo. Medlemmene har i andre konstellasjoner gjort konserter med kjente navn som Axel Dörner, John Edwards, Frode Gjerstad, Martin Küchen, Raymond Strid, Paul Lytton og Johannes Bauer.

André Roligheten – tenor sax
Jon Rune Strøm – bass
Dag Erik Knedal Andersen – trommer


Petter O Hanna spontankomponerer utadvent musikk med mye friksjon og lekenhet. Duoen fokuserer på kontraster, konstruksjon og dekonstruksjon for å komme til kjernen av hver eneste frase, melodi og rytme. Resultatet blir en særegen eklektisk miks av elektronika, støy, IDM, pop, glitch, samtidsmusikk og jazz.

Det er det motstandsfylte samspillet som utgjør grunnstammen i PETTER O HANNA, der Hanna´s minimalistiske vokaluttrykk omri…nges av Petter´s ekspanderende rytmelek med lap steel og elektroder. Om man skal lete etter paralleller, finner man slektskap med støymusikken til FeMail og dronelandskapet til Huntsville. Duoen har utvilsomt skapt sin egen sjanger.

Debutalbumet kom ut våren 2008 og er et bevis på PETTER O HANNA´s eiendommelige miks av samtidsmusikk, elektronika, jazz og pop. That is a step (FMR) har blant annet blitt kåret til én av de åtte beste platene i 2008 av det kanadiske musikkmagasinet Panpot. Dette er musikk som på kort tid har nådd langt utover landegrensene. I forbindelse med plateslippet spilte PETTER O HANNA på klubber og festivaler i Norge, Sverige, USA og Canada. I ettertid har musikken deres blitt hørt på festivaler i Vest-Russland og klubber i Nederland.

Petter Vågan – lapsteel/elektronikk
Hanna Gjermundrød – stemme/live sampling

Til toppen