Søk
Arrangement
Brak møter GogoYoko   Landmark  Klubb


Det islandske nettstedet GogoYoko lar band og artister selge musikken sin direkte til lytterne, og bestemme prisen selv. Siden finansieres av annonser og nesten halvparten av inntektene derfra deles ut til de som selger musikken sin hos Gogoyoko.
Er dette løsningen for rettferdig platesalg på nett? Har islenderne funnet oppskriften?

Brak har invitert Eldar Astthorsson som er en av grunnleggerne av Gogoyoko til vårt Bransjetreff 25. mars for å fortelle om prosjektet.

Lurer du på hva som rører seg på Islands musikkscene, er dette mannen å treffe. Eldar var med på å bygge opp Iceland Airwaves, han har sitt eget radioshow, han jobber for tiden med to musikkfestivaler (Reykjavik Round-Up festival og Innipukinn Festival ) og en motefestival. På fritiden arrangerer han Duplex, en månedlig konsertserie. Eldar er også direktør i musikkfondet Kraumur. Fondet støtter det islandske musikkmiljøet økonomisk, så vel som med rådgiving og turnevirksomhet. I tillegg deler de ut sin egen Kraumur Award.

Hvordan denne mannen får tid til å gå på do, og ikke minst reise til Bergen, er for oss ubegripelig. Men, han kommer og det bør du også om du vil vite mer om hvordan du på en rettferdig og innbringende måte kan selge din musikk på nett, spille på en islandsk festival eller få vite hva som skal til for å bli spilt på den islandske eteren.

Om du i tillegg eller bare er glad i musikk og spas, spiller Richard Myklebust fra The Megaphonic Thrift sin favorittmusikk til glede for ører og føtter underveis.

Til toppen