Søk
Arrangement
Radio Daniele Live fra Landmark!   Landmark  Klubb


Radio daniel sender live fra Landmark med inviterte gjester: Mark von Schlegell, Diedrich Diederichsen, Christopher Williams, Lars Mørch Finnborud
Velkommen til live radiosending fra Landmark i regi av Radio Daniele. Du kan enten møte opp som publikum på Landmark denne kvelden kl 21:00 eller lytte hjemmefra på frekvens 96.4 eller 107.8 (Studentradioen i Bergen sine frekvenser.

Radio Daniele er organisert av den amerikanske konseptkunstneren Christopher Williams og John Kelsey, og presenteres i Bergen i anledning Williams soloutstilling på Bergen Kunsthall.

Radiostasjon er en hommage både til Radio Alice og til den franske regissøren Daniele Huillet (1936-2006) og gikk første gang på luften i Bologna i 2007.

Radio Danièle vil også bli gjort tilgjengelig for live streaming på srib.no.


Program:

Mark von Schlegell
“Love the Clear Dark”
radio hørespill
Fortelling av Mark von Schlegell
“Sound Direction” av Alex Waterman
Fremført av Mark von Schlegell

Diedrich Diederichsen
“Criticism & Judgement”
Mens alle aktører i kunstverden ser ut til å enes om at kritikk ikke kan være grunnet i enkle verdi- og kvalitetsdommer, finnes det andre former for resepsjon av kunst og kultur hvor man i stor grad baserer seg nettopp på en permanent domfellelse og kvalitativ evaluering. Popmusikk kan være et eksempel på dette. Hvorfor er det slik, og hvem har rett?

I tillegg medvirker:
Christopher Williams,
Lars Mørch Finnborud (DJ)
og flere gjester som offentliggjøres senere.

--

Mer om bidragsyterne:

Mark von Schlegell fattet først interesse for paranormal populisme og filosofiske undersøkelser i forfatterne Melville og Poe under sitt arbeid med en doktoravhandling om 1800-tallets amerikanske litteratur. Disse studiene ledet også hans egen skriving i retning av pulp sience-fiction av den typen han i det stille hadde konsumert hele sitt liv. Siden den gang har hans sci-fi fortellinger og essays vært å finne hyppig i magasiner, bøker, kataloger og antalogier over hele verden. Venusia, det første bindet i prosjektet The System Series er von Schlegells første roman. I tillegg til science-fiction, skriver han også kunstkritikk, og hans tekster på dette feltet har vært å finne i magasiner som Parkett, Flash Art og Spex, i tillegg til bøker og kataloger fra institusjoner som Whitney Museum, LAMOCA og Palais de Tokyo.

Diederich Diederichsen er en av Tysklands mest anerkjente teoretikere. Hans tekster har vært å finne i magasiner som Texte zur Kunst, Artforum og Die Zeit, og i aviser som Tagesspiegel og Tageszeitung. Han har vært redaktør av de tyske musikkmagasinene Sounds (1979-1983) og Spex (1985-1990) i tillegg til flere bøker om musikk, kunst og subkultur. Blant hans egen bøker finnes f.eks: Shocker – Stile und Moden der Subkultur, med Dick Hebdige (1983); Sexbeat (1985, gjenutgitt in 2002), Freiheit macht arm 1990-1993 (1993); Politische Korrekturen (1996); Der lange Weg nach Mitte. Der Sound und die Stadt (1999), 2000 Schallplatten 1979-1999 (2000) og Musikzimmer: Avantgarde und Alltag. Mit grosser Diskographie (2005). Han er professor i ”Theory, Practice and Communiction of Contemporary Art” ved kunstakademiet i Wien.

Christopher Williams er aktuell med utstillingen For Example: Dix-Huit Leçons Sur La Société Industrielle (Revision 10) i Bergen Kunsthall. Han er initiativtaker til Radio Danièle, sammen med John Kelsey. De senere årene har Williams hatt separatutstillinger ved blant annet Galerie Gisela Capitain, Köln, Kunstverein Bonn, David Zwirner Gallery, New York, Kunsthalle Zürich, Galleria d'Arte Moderna, Bologna og Museu Serralves, Porto, Portugal. Han har deltatt i en lang rekke gruppeutstillinger, og er representert i kunstsamlinger verden over.

Lars Mørch Finborud er mannen bak den fine etiketten Plastic Strip, som har som mål å tilgjengeliggjøre skandinavisk avantgarde fra 60-tallet og fremover. Finborud er også å høre i NRK P2, der han dykker ned i de dype arkiver, og jobber også som musikk-kooridnator ved Henie Onstad Kunstsenter. Finbourud bidrar med et eget bidrag til Radio Daniéles arkiv med tittelen: "Å herre, jeg har handlet ille! 30 minutes of Norwegian religious psych, jazz and modern soul".

Til toppen