Søk
Arrangement
UTMARK: Zach Hill, Stian Westerhus, C. Spencer Yeh, Frode Gjerstad, Han Bennink   Landmark  Klubb


Utmark starter sesongen grytidlig, allerede et par uker inn i det nye året, med en helaften. Hva annet kan man ønske seg en tirsdagskveld i sprengkulda enn et knippe fantastiske improvisasjonsmusikere, samlet for å presentere en gullrekke av tre garantert minneverdige konserter?
ZACH HILL & STIAN WESTERHUS
I denne helt ferske duoen møtes to unike instrumentalister i en konstellasjon vi har grunn til å ha store forventninger til. Den amerikanske trommeslageren Zach Hill er basert i Sacramento, California. Hans brutale og rå behandling av trommesettet, ofte bestående av sprukne symbaler og lavt stemte tammer, har vært å høre i en lang rekke band og konstellasjoner de senere årene. Mest kjent er kanskje Hella (blant annet utgitt på Ipecac), og Team Sleep med frontmann Chino Moreno fra Deftones. Stian Westerhus er en av landets mest særpregede unge gitarister, kjent fra band som Jaga Jazzist, Puma og Monolithic (duo sammen med Motorpsychos Kenneth Kapstad). Hans ferske soloutgivelse Galore kom i fjor på Rune Grammofon / TLRC).

C. SPENCER YEH
C. Spencer Yeh er blant de mest spennende støyartistene fra den amerikanske scenen de siste ti årene, mest kjent under aliaset Burning Star Core. Yeh er utdannet fiolinist, og bruker fiolin, vokal og andre støykilder i sine skulpturelle dronebaserte lydlandskaper. Som improvisasjonsmusiker har han blant annet spilt med artister som John Wiese, Tony Conrad og Hair Police. Han er i tillegg aktiv som lydkunstner og har stått bak flere utstillinger med lydinstallasjoner og videoarbeider. Yeh er dessuten mannen bak det glimrende selskapet Dronedisco som har gitt ut artister som Hair Police, Hototogisu, Chris Corsano og mange flere.

FRODE GJERSTAD & HAN BENNINK
Et mestermøte mellom to av den europeiske frijazzens fremste utøvere. Den nederlandske perkusjonisten og trommeslageren Han Bennink har spilt med omtrent alle tenkelige storheter i den moderne improvisasjonsmusikkens historie, fra amerikanske artister som Dexter Gordon, Eric Dolphy og Sonny Rollins, til det banebrytende samarbeidet med europeiske utøvere som Peter Brötzmann og Derek Bailey på 60- og 70-tallet. Som live musiker er Bennink alltid en opplevelse med sin energirike stil og høyst uforutsigbare påfunn på scenen. Frode Gjerstad må kunne kalles Norges frijazzkonge. Han har vært ustoppelig aktiv i over 30 år både i akustiske bandsammensetninger og i prosjekter hvor elektronikk og støy møter Gjerstads saksofon. Gjerstad var også grunnlegger og tidlig medlem av bandet Ultralyd sammen med Kjetil Møster, Anders Hana, Morten J. Olsen og Kjetil D. Brandsdal.

Utmark er Bergen Kunsthalls egen konsertserie på Landmark.

Følg med på Utmarks program utover våren. Kommende konserter inkluderer blant andre Klaus Holm, Øyvind Storesund & Dag Magnus Narvesen, Will Guthrie, Karen Skog Orkester, Silje Nes, Thrones, Nadja og OvO.

Alle artistene spiller også i Oslo på fantastiske All Ears 14-17 januar

Billetter: 100,-

Til toppen