Søk
Arrangement
Kuturnatt på Bergen Kunsthall   Velkommen til Kulturnatt 2018 på Bergen Kunsthall. Vi holder våre utstillinger åpne fra 18:00 - 24:00, med gratis inngang!

I hovedsalene våre kan du se en utstilling med den tyske kunstneren Andrea Büttner som er laget spesielt for Bergen Kunsthall.

I «Shepherds and Kings» viser Büttner tre lysbildeserier i storformat, en serie møbel-objekter og en omfattende vegginstallasjon med tekstiler som normalt brukes til arbeidsklær.

Tittelverket "Shepherds and Kings" (2017) samler en rekke bilder av ulike fremstillinger av Kristi fødsel gjennom historien og undersøker hvordan billedkunsten fremstiller fattigdom og makt, gjetere og konger.

Verket "The Archive of the Lives of the Little Sisters of Jesus with Circuses and Fun Fairs, Tre Fontane, Rome" (2012) gir et innblikk i livet og arbeidet til nonnene i den katolske ordenen The Little Sisters of Jesus. Nonnene driver ikke misjonsarbeid, men deltar i andre menneskers arbeidsliv - i sirkus og fornøyelsesparker verden over

Den tredje billedserien, "Stereoscopic slide show from the Whitehouse collection (mosses and field trips)" (2014), viser mennesker i bøyde positurer, lenende og krypende langs bakken mens de leter etter mose, i tillegg til nærbilder av ulike mosearter. Lysbildeserien vises i sammenheng med en ny installasjon av stein og mose, hentet i Bergen. Samlet viser Büttner kompleksiteten og skjønnheten i disse plantene, med en evne til å vokse på nesten alle typer underlag.

Sammen med Büttners utstilling kan du også få med deg den amerikanske kunstneren Tony Cokes og hans utstilling "Evil, Mediation, and Power". Cokes fokuserer på den politiske situasjonen i USA, og hvordan den amerikanske kulturen skapes og presenteres etter 11. september 2001, i et kulturelt landskap som er stadig mer kritisk til det medierte bildet, og samtidig i økende grad defineres av en virkelighet formidlet via Internett.

Utstillingen består av en serie med videoverk som kan sees i vårt utstillingsrom No.5.

Velkommen til utstillingsbesøk på Kunsthallen!

Til toppen