Søk
Arrangement
The Biennial Reader   Landmark  Klubb


Fredag 24. September kl 12:00 lanserer Bergen Kunsthall i samarbeid med Bergen Kommune den mest omfattende vitenskapelige artikkelsamling om biennaler noen gang publisert
THE BIENNIAL READER
- An Anthology on Large-Scale Perennial Exhibitions of Contemporary Art

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til boklanseringen! Vi serverer lunsj og god drikke. Påmelding til innen onsdag 22. september. Begrensede plasser.PROGRAM
Blant annet innledning ved Harald Victor Hove, byråd for kultur, kirke, idrett og eierskap, Bergen Kommune, presentasjon av The Biennial Reader ved Marieke van Hal, innlegg ved Jonas Ekeberg og avslutning ved statssekretær i Kulturdepartementet Lubna Fjell.

--

THE BIENNIAL READER
The Biennial Reader representerer et banebrytende arbeid. Per i dag finnes det ikke en tilsvarende publikasjon på det internasjonale bokmarkedet og antologien tar nettopp sikte på å være et viktig referanseverk og en nyskapende ressurs for forskere, kuratorer, studenter og kunstnere innenfor det globale kunstfeltet.

Elena Filipovic, Marieke van Hal og Solveig Øvstebø er redaktører av The Biennial Reader som utgis i forlengelsen av Bergen Biennial Conference, avholdt i Bergen høsten 2009. Utgivelsen støttes av Bergen Kommune og publiseres i samarbeid mellom Bergen Kunsthall og det tyske forlaget Hatje Cantz.

Antologien tar for seg sentrale aspekter ved det globale biennalefenomenet gjennom et bredt utvalg av betydningsfulle, tidligere publiserte tekster fra hele verden. I tillegg inneholder boken en omfattende samling av nyskrevne artikler fra ledende forskere, kuratorer og kritikere som arbeider med biennaler i dag. Boken sporer opprinnelsen til dagens biennaleformat gjennom å se på ulike former for periodiske utstillingsformer, som biennaler, triennaler, quadriennaler. Blant annet undersøkes noen av de mest kjente eksemplene - som for eksempel Venezia biennalen, Gwangju biennalen, Documenta og Manifesta. The Biennial Reader reflekterer over historien og fremtiden til biennaleformatet, men også over biennalens betydning for samtidskunst, kuratorpraksis og kunstinstitusjoner i et videre perspektiv.

--

Redaktører: Marieke van Hal, Solveig Ovstebo, Elena Filipovic
Tekster av: Lawrence Alloway, Carlos Basualdo, Daniel Buren, John Clark, Okwui Enwezor,
Bruce Ferguson, Milena M. Hoegsberg, Ranjit Hoskote, Caroline A. Jones, Jakouba Konaté,
Gerardo Mosquera, Rafal Niemojewski, Ina Blom, Jan Verwoert, Maria Hlavajova, Marion
Pastor Roces, Gerardo Mosquera, mfl.
Språk: Engelsk
512 sider; 41 illustrasjoner
16,80 x 25,10 cm
softcover, vedlagt 56siders illustrert booklet
Pris: 280,-


--

The Biennial Reader kan kjøpes direkte hos Bergen Kunsthall. Bestill hos

For mer informasjon om boken, ta kontakt med eller

Til toppen