Søk
Arrangement
Konsert med Oren Ambarchi på Landmark
Konsert med Oren Ambarchi på Landmark
Utmark: Oren Ambarchi & Hegg Minothi Duo   Landmark  Klubb


Oren Ambarchi er en komponist og multi-instrumentalist som jobber med ulike måter å transcendere den konvensjonelle bruken av sine instrumenter på. Først og fremst er det gitaren som er kilde til undersøkelser i Ambarchis abstrakte lydlandskaper
Det er bare ett år siden han besøkte Utmark, men det var så overveldende at vi inviterte ham tilbake så snart det lot seg gjøre. Enkelte har hevdet at det var den beste konserten i Landmarks historie.

Oren Ambarchis musikk karakteriseres som dvelende og intens - låtstrukturer som bølger mellom elektronika, improvisasjon og minimalisme, like mye inspirert av komponister som Morton Feldman og Alvin Lucier som av Ornette Coleman og Jimi Hendrix. Det handler om rockens fysiske kvelertak, spilt av i sakte tempo og strippet ned til beinet – abstrahert og redusert til ren signaleffekt.

Ambarchi er kjent for en rekke glimrende utgivelser på anerkjente selskaper som Touch, Southern Lord, Tzadik og Table Of The Elements. Han har samarbeidet med artister som Sunn O)), Christian Fennesz, Otomo Yoshihide, Keiji Haino, John Zorn, Peter Rehberg, Merzbow, Keith Rowe, Phill Niblock, Evan Parker og mange flere.

Hegg/Minothi Duo består av Morten Minothi Kristiansen (gitar, elektronikk) og Øyvind Hegg-Lunde (trommer) og er et elektroakustisk ensemble som baserer sin musikk på teksturer, dynamikk og form, ofte i samme landskap som Oren Ambarchi. De to har spilt sammen i noen år, og har hatt konserter i Norge, England, Sverige og Sør-Afrika. Morten Minothi Kristiansen er også aktiv i band som eLevator, Bokani & Morten Duo og Mr & Mrs Universe, mens Øyvind Hegg-Lunde spiller i Jacon, Ape Cat, The Big Almost, Passiar og prisbelønte Cloudberry og Gibbet.Utmark er Bergen Kunsthalls egen konsertserie på Landmark
Utmark er støttet av Norsk Kulturråd


Til toppen