Søk
Arrangement
Utmark presenterer: Will Guthrie (AUS) + Mikko Savela (S) Sainct Laurens (CAN)   Landmark  Klubb


Igjen er det duket for en kveld med improvisasjonskonserter i duoformat på Utmark! Vi har kanskje en egen svakhet for dette formatet som byr på unik øyeblikkskunst i det direkte møtet mellom to musikere. I kveld blir det anledning til å møte noen av de beste utøverne på dette området, fra Canada, Australia og Sverige.
Billetter: 80,-

I den ene av kveldens to konserter møter den australske perkusjonisten Will Guthrie gitaristen Mikko Savela fra Sverige. I tradisjonen etter impropioneeren Derek Bailey, er Mikko Savela en av dagens unge utøvere som med utrettelig nysgjerrighet fortsetter å utforske gitarens muligheter. Will Guthrie er kjent for å ta i bruk hjemmelagde instrumenter, skrot, mikrofoner og elektronikk i større grad enn tradisjonelle trommer og cymbaler. Denne svært erfarne musikeren beveger seg uanfektet mellom en rekke genrer og uttrykksformer der både avantgardistiske klanger, rock og jazz hører hjemme. Guthrie har spilt med alt fra den japanske støyhelten KK Null til improlegender som Keith Rowe. Han driver også sin egen label Antboy Music.

Pierre-Yves Martel og Philippe Lauzier er blant de mest aktive musikerne på den kanadiske improscenen. Med bakgrunn i både tidligmusikk og samtidsmusikk, har Martel og Lauzier i løpet av de siste årene bidratt aktivt til en stilistisk fornyelse av improvisasjonsmusikken. Under navnet Sainct Laurens fokuserer de på bruk av akustiske instrumenter og feedback ved hjelp av enkel, hjemmelaget low-fi elektronikk. Det musikalske uttrykket minner både om noe forgangent og nærmest forhistorisk, samtidig som de to musikerne skaper musikk som låter friskt og nytt med en helt egen, poetisk tilnærming til sjangeren.

Sainct Larurens, Myspace: www.myspace.com/sainctlaurens
Will Guthrie, Myspace: http://www.myspace.com/antboymusic
Mikko Savela, Myspace: http://www.myspace.com/mikkosavela

Konserten presenteres i samarbeid med Ny Musikk Bergen

Til toppen