Søk
Arrangement
Utmark presenterer: Thrones (US), Nadja (CAN), OvO (D/IT)   Landmark  Klubb


Kveldens Utmark blir et dypdykk i tung doom av beste merke. Glem våren som er i anmarsj, ta heller turen inn i mørket på Landmark!
Billetter: 80,-

THRONES (US, Kill Rock Stars / Southern Lord)
Joe Preston har medvirket i noen av de aller beste bandene innenfor den delen av tungrocken som vi liker aller best (den seige og brutale), som tidligere medlem i både Melvins, SunnO))), Earth og High on Fire. Parallelt har Preston holdt sitt eget enmannsprosjekt gående siden 1994, da han gav ut en utitulert kassett under navnet Thrones. Siden har en rekke utgivelser fulgt på selskap som Communion Records og Kill Rock Stars. I 2005 kom en utgivelse på Southern Lord med utvalgt Thrones-materiale fra perioden 1994-2001.

OvO (Milano/Berlin, Load)
”Sludge from otuer space” kaller OvO sin helt egne variant av doom. Den italienske duoen kan sammenlignes med band som Melvins og Boris, men den helt unike signaturen til OvO er Stephania Pedrettis vokal som ikke ligner på noe annet innen sjangeren. OvO har en rekke utgivelser bak seg, der de to siste på den amerikanske labelen Load er å regne som moderne undergrunnsklassikere. OvO er likevel først og fremst et konsertband, og har turnert nærmest ustanselig med over 500 konserter de siste seks årene.

NADJA (Can, Alien8 / Conspiracy/ Crucial Blast)
Nok et tungt band i duoformatet. Torontobaserte Aidan Baker og Leah Buckareff dannet duoen basert på det som opprinnelig var Bakers dronebaserte soloprosjekt. Nadja bygger opp vegger av lyd i en kombinasjon av heavy riffs, minimalistisk perkusjon og en shoegaze-estetikk som har blitt omtalt som ”the future of doom”. Inne i miksen av tunge droner og gitarriff finnes også elementer av psykedelia, frijazz og eksperimentell musikk. Etter en serie med cd-r-utgivelser kom Nadjas offisielle debut på den glimrende kanadiske labelen Alien8 i 2005.

UTMARK er Bergen Kunsthalls egen konsertserie på Landmark

Få også med deg Evangelista og Annette Krebs 12. mai (i samarbei med Ira Ira og Ny Musikk Bergen)

Mer informasjon:
http://eventful.com/events/nadjaovothrones-/E0-001-029010254-2
http://edge.dygnetrunt.se/thrones-usa-ovo-ita-nadja/90960

Til toppen