Søk
Arrangement
Grafill: Marcus Gärde   Landmark  Klubb


Marcus Gärde står bak den glimrende boken «Typografins Väg» som kom ut i 2008, og på Landmark gir han et kort inspirerende foredrag om
geometri og gridsystemer i typografi.
Størrelser som det gyldne snitt og det hellige snitt har til alle tider inspirert oss gjennom harmonien i naturen. Vi har strevet etter å gjenskape harmoni både mentalt og i tingene rundt oss, og en slik helhetlig harmoni har også vært målet i den klassiske typografien.

Marcus Gärde tilhører en ny generasjon unge designere med lidenskap for typografi, og gjennom studier av Torah-ruller og gamle bøker har han kommet frem til en ny metode for å konstruere gridsystemer. Dette presenterer han i boken sin sammen med grunnleggende kunnskap om typografi: Hvordan man konstruerer gridsystemer med blyant, linjal og passer, grunnleggende fargelære med fokus på interaksjon mellom farger, og layoutkunnskap basert på rytme og dynamikk, med utgangspunkt i hvordan vi oppfatter og bearbeider visuell informasjon. Som både forfatter, underviser og designer forsøker Marcus å kombinere kunnskap fra tradisjonell grafisk formgivning med kontemporær grafisk design.

Foredraget er gratis, og vi kjører en «fredagspils» selv om det er torsdag og spanderer de 50 første øl/vin til Grafill-medlemmer. Kom og mingl!

Gratis inngang

Til toppen