Søk
Arrangement
Plattform Mari Slaattelid og Gunnar Danbolt   Upstairs  Kunstnersamtale


Plattform har gleden av å invitere til en samtale mellom Mari Slaattelid og Gunnar Danbolt, i forbindelse med Festspillutstillingen 2019 «Kystverket» av Slaattelid. Samtalen vil foregå på norsk.
Gratis inngang!

Live stream:


Utstillingen «Kystverket» består av nesten utelukkende nye arbeider, laget av Mari Slaattelid spesielt for Bergen Kunsthalls saler. Tittelen gjenspeiler det bærende motivet i mange av de nye maleriene: et kystlandskap med en lanterne (sjømerke), og – i silhuett mot himmelen – en operatør som justerer lyssignalet. Med en klar resonans i sin geografiske lokalisering på kysten av Vestlandet, kan utstillingen sees som en stedsspesifikk respons på Festspillutstillingen som utstillingsoppdrag. Over en serie malerier, som alle tar utgangspunkt i samme tema, utforsker Slaattelid et vidtspennende vokabular av malerisk språk. Motivet, der en gjenstand i naturen blir antropomorf tegn-sender, deler hun med kollegaer fra kunsthistorien, som August Strindberg og Peder Balke i nordisk maleri. Slaattelids bearbeidelse er først og fremst slående singulær fra bilde til bilde. Lanternens særegne trekantform, som fremmedelement i landskapet, i kombinasjon med mannsfiguren som befinner seg høyt over bakken, er en ikonisk sammenstilling, overskridende og på samme tid ytterst prosaisk.

Mari Slaattelid er utdannet ved kunstakademiene i Bergen, Oslo og Düsseldorf, og bor og arbeider i Oslo. Tidligere utstillinger inkluderer blant andre STANDARD (OSLO), Oslo; Astrup Fearnley Museet, Oslo; Nasjonalmuseet, Oslo; Linköping konsthall, Linköping; Henie Onstad Kunstsenter, Bærum; Stavanger Kunstmuseum; Statens Museum for Kunst, København; Museum of Contemporary Art Kiasma, Helsinki; CAC, Vilnius; Malmö Kunstmuseum, Malmö; og Galleria d´Arte Moderna Bologna, Bologna.

Gunnar Danbolt er en norsk kunsthistoriker, som har utviklet kunstteori og kunstpedagogikk som sine spesialiteter. Han er kjent som en god formidler som i skrift og tale har spredt kunnskap om kunst og kunstproblemer vedrørende alle epoker.
Danbolt ble mag.art. i kunsthistorie i 1971. Han har siden 1972 virket ved Universitetet i Bergen, der han ble professor i europeisk kunsthistorie i 1984. Danbolt har utgitt en rekke kunsthistoriske publikasjoner, og har vært sterkt deltakende i mediebildet, blant annet i radioprogrammet Kunstreisen.

Vi vil også gjerne invitere til et Plattform med Sigrun Åsebø den 10. august kl.14:00.

Plattform er Bergen Kunsthalls egen forelesningsserie knyttet til vårt utstillingsprogram og øvrige samtidige diskusjoner. Støttet av Fritt Ord.

Til toppen