Søk
Arrangement
Borealis Festival Sounding Bodies   Landmark, Upstairs  Konsert, Klubb, Borealis


Bergen Kunsthall
Billett: 225,–/175,–
Dørene åpner 21:00

Phoebe CollingsJames & Last Yearz Interesting Negro
Jenny Hval
Colin Self
DJ Jiska Huizing

Borealis slår kreftene sammen med Bergen Kunsthall og presenterer Sounding Bodies – en kveld som utforsker kroppsliggjøring av ideer gjennom radikal performance som balanserer på grensen mellom visuell kunst, musikk og dans.

Phoebe Collings-James og Last Yearz Interesting Negro presenterer bestillingsverket Sound as Weapon, Sounds 4 Survival laget spesielt for denne kvelden. Dette performanceverket kombinerer enslige og sammensmeltede kropper med oppkuttede r&b- og dub-loops, og lar dans, lyd og skulptur bli til ett på dansegulvet på Landmark. For hver fremførelse har de med seg tre andre på scenen, som i Bergen blir Sophia Monique Brown, Rebecca Burt og Yasmine Hannah Akim. Den norske musikeren og forfatteren Jenny Hval gir oss et glimt av et nytt verk der hun utforsker den kroppslige og ikke-kroppslige stemmen, og jobber med musikken som skapes når man snakker, i kombinasjon med mange lag med stemmer. Etter Jenny Hval følger den amerikanske artisten Colin Self, som presenterer sitt prosjekt Siblings. Self sin performance er fullspekket av ekstatiske stemmer og eksplosiv elektronikk. Gjennom sin opptreden hinter han om nye modeller for gjensidig avhengighet, kritisk glede og en altomfattende følelse av å være – han utfordrer våre binære beskrivelser av kjønn i en forestilling som er delvis korkonsert, og delvis et klubbkonsept. For å avslutte kvelden har vi invitert Jiska Huizing til å spille et av sine DJ-set som kombinerer alt fra naturlyder med mørk elektronika, uhyggelig filmmusikk med drivende rytmer, som inviterer deg til å åpne ørene og bevege på føttene!

Sound as Weapon, Sounds 4 Survival er bestilt av Bergen Kunsthall og Sonic Acts som del av Re-Imagine Europe, delfinansiert av Kreativt Europa-programmet (Creative Europe) til EU. Basert på verk bestilt og utviklet på Wysing Art Centre med støtte fra Arts Council England.

For full programoversikt: http://www.borealisfestival.no/program-2019/


Til toppen