Søk
Arrangement
Nicholas Bullen - Into the Black Hole   Sal I - IV  Foredrag, Utstilling


Velkommen til forelesningen “Into the Black Hole” med Nicholas Bullen (Napalm Death / Scorn).


Nicholas Bullen - Into the Black Hole from Bergen Kunsthall on Vimeo.Nicholas Bullens forelesning ser nærmere på stemmen som både et kreativt instrument og et verktøy for å utfordre og undergrave dominerende strukturerer.

Bullen er kanskje best kjent i Norge som vokalist og bassist, og som et av hovedmedlemmene i bandet Napalm Death, som skapte Grindcore-sjangeren på midten av åttitallet. Med utgangspunkt i Bullens egen erfaring, spesielt hans bruk av vokal i Napalm Deaths “anti-musikk" og Grindcore, og andre musikeres og kunstneres bruk av vokalen til å konfrontere språket og stemmebruken, utforsker han gjennom forelesningen ulike strategier for å “stille” det diskursive og meningsbærende språket.

Språket plasserer stemmen innenfor en struktur som letter kommunikasjon, og samtidig konstruerer en viss form for sosial virkelighet. Innenfor denne strukturen blir stemmen som beveger seg utenfor de anerkjente grensene for kommunikasjon og diskusjon en representasjon for “det andre”. Gjennom å presse, undersøke og forhøre språket blir denne stemmebruken en pariastemme som kan søke befrielse gjennom bevegelse mot en terminal tilstand; et svart hull.

Foredraget er en del av live-programmet til utstillingen “O Superman to Girls, Tricky” og Bergen Kunsthalls egen foredragserie Plattform. Støttet av Fritt Ord.

Nicholas Bullen er en britisk musiker, kunstner og komponist med base i Birmingham. I løpet av sin 38 år lange karriere har han gjort seg sterkt bemerket som en aktiv lydkunstner, artist, komponist, skribent og foreleser. Han står bak over 40 plateutgivelser og en rekke lyd- og performanceprosjekter, ved blant annet Tate Britain, Sonar, Art Basel, Schirn Kunsthalle (Frankfurt), ICA (London), Eco Madrid, Kunsthall Oslo og Arnolfini (Bristol).

Live-Events program:
25.8. 22:00 Performance med Nicholas Bullen
26.8 14:00 Foredrag Mark Beasley: O Superman to Girls, Tricky
26.8 20:00 Performance med Lizzi Bougatsos & Stephen O´Malley. Opplesing av Rasheedah Phillips. Performance med Moor Mother
9.9 14:00 Foredrag av Nicholas Bullen: Into the Black Hole
15.9 21:00 Konsert med Attila Csihar

Til toppen