Søk
Arrangement
Transiteatret U-DUB   Landmark  Forestilling


Unntakstilstanden beskriver situasjoner hvor normale lover og regler er satt ut av spill, gjerne forårsaket av en plutselig katastrofe eller en uventet hendelse. Med unntakstilstanden tilspisses altså en situasjon hvor valg må tas og begrunnes av hver og en - uavhengig av tidligere normer og regler.

Billetter: 200,-
Honnør/student/Rabatt: 150,-

Unntakstilstandens dramaturgi river dermed bort sikkerhetsnettet og ansvarliggjør hver enkelt. «Fornuftig er den som unngår unntakstilstanden», skrev en kjent filosof. Men hva om unntakstilstanden nettopp ikke kan unngås?

Mottaker av "Bergensprisen 2015 - Årets Scenekunst"

Kl 21:30 -22:30 U-DUB
Kl 23:30 -00:30 U-DUB (Soarè)

Medvirkende i U-DUB:
Jonas Skarmark (dub organiser), Tomas Nilsson (perkusjon), Morten Skage (bass), Tore Vagn Lid (gitalele), Hilde Annine Hasselberg (sang/melodica), Tor Christian Bleikli (skuespiller/melodica), Øystein Nesheim, Henrikke Meidell (J#1), Selma Indine Strønen Damm (J#2), Arild Vestre.

Regi/Tekst/ Audio-visuelt konsept: Tore Vagn Lid
Animasjon: Kristian Pedersen
Film-team: Tore Vatne og Ole Joachim Sjursen

Varighet: 50 minutter

Støttet av Bergen Kommune, Hordaland Fylkeskommune (KUP), Sand Festival, Dramatikkens Hus.

Hva er DUB?
DUB som musikkform oppstod som politisk protest på Jamaica mot slutten av 60tallet, erstattet solisten med miksepulten, revolusjonerte musikkhistorien og banet veien for mer kjente genre som reggae, rap og elektronika. I U-dub utvikles en strategi hvor DUB-musikkens tenke- og produksjonsformer overføres til teaterrommet (og vice versa).

Hva er en scenisk DUB?
Forsøket på en scenisk DUB, er grunnleggende sett også et forsøk på et gjensidig stoffskifte i retning av en ny (musikkdramaturgisk) genre: Mens DUB-genrens musikalske strategier, tenke- og arbeidsformene overføres til det sceniske, utfordres samtidig DUB-musikkens klangflater til også å ta med seg teaterets repertoar inn i en utvidet miks av rom, video, lyd, bevegelse, handling og (høre)spill.

Til toppen