Søk
Arrangement
Monkey Plot, Erlend Apneseth Trio Playdate   Landmark  Konsert


Onsdag 7. september er det Playdate igjen. Denne kvelden blir ein ordentlig høydare med to knallsterke band. Kom så!

Billetter: 50,-/80,-

Erlend Apneseth Trio
Då hardingfelevirtuos Erlend Apneseth debuterte med Blikkspor, var det ei blanding av slåttar og impro som sto side ved side. No har han tatt steget inn i eit ope landskap i ein trio med brei erfaring frå både improvisasjon og rocken. Bandleiaren er ein av landets fremste unge felespelarar, opptrer i A-klassen under Landskappleiken, har vore solist med Bergen Filharmoniske Orkester og har etterkvart mottatt nok prisar til å gjera støvtørking på peishylla til ei komplisert affære. Han står med begge beina trygt plassert i norsk tradisjonsmusikk, men – med klangane frå hardingfele og folkemusikken – søkjer han inn i improvisasjonen. Undervegs har han prøvd å temja to notoriske bråkebøtter frå den bergenske undergrunnen - Hegg-Lunde (Building Instrument, Electric Eye) og Meidell (Krachmacher, Cakewalk) – til eit sluttresultat som er langsamt, vakkert og unikt. Saman ga dei også nyleg ut det kritkarroste albumet «Det andre rommet» på plateselskapet Hubro.

«Trioen har utvikla ein unik sound. Samspelet er prega av sensitiv lytting og tilbakehalden energi.» - Dag & Tid

Konserten er arrangert i samarbeid med Den Musikalske Stamvegen/Vestnorsk Jazzforum.

Erlend Apneseth - Fele
Stephan Meidell - Gitar/elektronikk
Øyvind Hegg-Lunde - Trommer


Monkey Plot
Til forundring og begeistring inviteres publikum inn i Monkey Plots univers på jakt etter de unike musikalske øyeblikkene. På den norske musikkscenen er Monkey Plot en outsider som krysser sjangere og utfordrer, men som insisterer på å fange lytteren.

På sitt tredje album «Here I Sit, Knowing All Of This» (Hubro) går gitar-, bass-, og trommtrioen Monkey Plot elektrisk igjen etter i flere år å ha rendyrket et helakustisk uttrykk. Musikken oppleves fortsatt som intim men bandets røtter i rocka improvisasjonsmusikk skinner klarere gjennom nå.

Monkey Plot har blitt beskrevet som fornyere av norsk improvisasjonsmusikk, og improvisasjon er fortsatt verktøyet de bruker for lage musikk.

Materialet på «Here I Sit, Knowing All Of This» har sakte blitt gravet ut gjennom flere års samspill og improvisering. Bandet har turnert flittig i Europa og Sør-Amerika det siste året, og det store antallet konserter har åpenbart tatt samspillet til et nytt nivå. Monkey Plot slapp i 2013 sitt første album "Løv og lette vimpler" på plateselskapet Gigafon. Oppfølgeren «Angående Omstendigheter Som Ikke Lar Seg Nedtegne» kom i 2015 på Hubro. Bandet ble i 2014 kåret til «Årets Unge Jazzmusikere» og vant et stipend fra Gramo.

Christian Winther - Gitar
Magnus Skavhaug Nergaard - Bass
Jan Martin Gismervik - Trommer

Til toppen