Søk
Arrangement
Film fra Nord 2016: Games They Play Tromsø Internasjonale Filmfestival presenterer   Landmark  Filmcc: Gratis inngang

Film fra Nord er et av de mest populære programmene på TIFF. Nå skal fem utvalgte kortfilmer fra programmet på kinoturné i Norge og Russland.

Programmet, som består av filmer fra de to siste års festivalprogrammer, har fått tittelen FILMS FROM THE NORTH: GAMES THEY PLAY:
All In (regi: Line Klungseth Johansen/Øystein Moe, Norge),
Bunker (regi: Vibeke Heide, Norge),
Clumsy Little Acts Of Tenderness (regi: Miia Tervo, Finland),
Of Biblical Proportions (regi: Patrik Eklund, Sverige),
Byråkratmonsteret (regi: Thomas Simonsen Balmbra, Norge).

I det moderne, post-industrielle samfunnet fortoner livet seg ofte som et skuespill. Mennesker spiller om kjærlighet og sorg, makt, status og identitet. Og noen ganger spiller vi bare for gøy. Kortfilmprogrammet FILMS FROM THE NORTH: GAMES THEY PLAY tar for seg dette på både morsomt og dramatisk vis.

De fem filmene i programmet har til felles at de utforsker hvordan vi mennesker interagerer, konkurrerer og kommuniserer med hverandre – gjennom språk, mimikk og retorikk. Av og til ropes alt høyt og tydelig, mens i andre tilfeller ligger all kommunikasjon under overflaten. Karakterene vi møter blir alle konfrontert og utfordret i ulike sammenhenger.

Film fra Nord (FFN) er TIFFs program for kort- og dokumentarfilmer. Alle filmene i FFN-programmet har tilknytning til Barentsregionen eller andre sirkumpolare områder. Sideprogrammet er svært populært med 4111 solgte billetter under TIFF 2016. De fem utvalgte filmene er hentet fra de siste to års festivalprogrammer.

Dette er femte året på rad Tromsø Internasjonale Filmfestival sender filmer fra festivalens Film fra Nord-program på turné. Filmene vises i seks norske og seks russiske byer.Turneen er støttet av Barentskult.

Til toppen