Søk
Arrangement
Karokh, Marinius, Westkust, Hester V75, Klubbkveld Phonofestivalen   Landmark  Konsert, KlubbCC: 220,-
Dørene åpner kl.19:30
Konsertstart kl.20:30

KAROKH
Med base i Oslo har KAROKH siden 2010 etablert seg som et liveband virkelig verdt å få med seg. KAROKH selv mener de lager musikk som tillatter lytteren å dykke ned i et bunnløst badekar med en sterk fornemmelse av å innta bevissthetsutvidende stoffer gjennom øregangene. Ser man bort fra deres psykedeliske presseskriv, kretser musikken til KAROKH seg først og fremst rundt den talentfulle vokalisten Ina Sagstuen.
I sitt selvtitulerende debutalbum (2014) viser bandet på mesterlig og lekent vis hvordan de balanserer et lydbilde mellom utfordrende sjangere som støyrock, postpunk, improvisasjon og jazz. Livemessig vanker det store ord om dette bandet, og har spilt på alt fra jazzfestivaler til euforiske studentfester. I 2014 kom bandet blant annet til finalen i Jazzintro, en prestigefyllt konkurranse som har til formål å kåre landets beste unge jazzmusikere, og utpå nyåret 2016 kommer endelig plate nummer to.

MARINIUS
Marinius ble nylig startet av Eirik Marinius Sandvik, mer kjent fra band som Lint og Limstift, og gitarist for bl.a. Anja Elena Viken. Etter mange år med låtskriving gjennom samarbeid i band bestemte han seg for å følge sin egen visjon, å skrive sine egne låter og produsere sin egen musikk. Det handler om oppturene og nedturene, det gode og det vonde - motsetningene i et ungt menneskesinn.

Musikken kan beskrives som Psychpop - slentrende popmelodier over et teppe av gitarer og strykere. Inspirert av Nick Drakes naive harmonier og My Bloody Valentines suggerende vegg av lyd er det kontrastene i musikken som er fundamentet i låtene. Med seg har han medlemmer fra Lint, Young Dreams og Johannes Holtmon. Marinius spiller sin første konsert på Phonofestivalen 2016!

WESTKUST
Gøteborg sitt siste tilskudd på shoegaze / punkscenen heter Westkust, og kan fort bli Sveriges neste store musikkeksport. Bandet deler ikke bare medlemmer med Makthaverskan, men også litt av det samme lydbildet til søsterbandet, det hele kjennetegnet av drømmende støypunk med intens og lengtende vokal. I Westkust serveres vokalen gjennom Julia Bjernelind og Gustav Andersson, et grep som gir bandet flere lag og strenger å spille på.

Med det hyllede debutalbumet Last Forever (2015) har Westkust begeistret både publikum og musikkkritikere, og ble nylig nominert til Sveriges beste nye band. Der Makthaverskan beveger seg mer i mørket, er det for Westkust tilfredsstillende å være litt mer i solen. Bandet har nylig uttalt hvordan debutalbumet inneholder mye hjertesorg og begjær, men også hvordan man av og til må gjøre noe som er litt større enn seg selv.

HESTER V75
Det er ikke mer enn ett og et halvt år siden at Hester V75 kun var en kompisgjeng som lagde låter på gutterommet. Nå omtales de som en del av det siste nye fra Bergen, og det er ikke uten grunn.
De unge guttene fra Bergen har i løpet av forholdsvis kort tid gitt ut tre selvproduserte EPer og en rekke singler. Her står Grytten (én av sju hester) for produksjonen, sammen med Norges nye elektronikaspise Niilas.
Etter utgivelsen av singelen “Secta” ble de booket til KlubbØya og Den Elleville Festen, og deres siste utgivelse “Playaz” ble belønnet med terningkast 5 i BT. Utover dette har de gjort en lang rekke klubbkonserter, og selger ut både i Oslo og i Bergen.

Hester V75 har mer på gang, og de har nylig startet det kreative kollektivet Vibbefanger, om skal samle unge og lovende under samme tak. Det ryktes at Hester V75 vet å lage fest, og det er også derfor de headliner Phonofestivalens fredag. Bli med på fest!Til toppen