Søk
Arrangement
Ira Ira & Perfect Sounds Forever presenterer   Landmark  Klubb


I WAS A KING + support: Scout Niblett (UK)
Billetter: 150
Forsalg: https://perfectsounds.ticketco.no/
Dørene åpner 21.00.
Konsertstart 22.00.
Aldersgrense: 20 år.

Det er flere som nevner Teenage Fanclub som et musikalsk kompass når man snakker om det bejublede kollektivet I Was A King (IWAK). Kanskje ikke så rart, Norman Blake, også kjent som vokalist og gitarist i nevnte band, sto sammen med Robyn Hitchcock ved roret da bandet spilte inn "You Love it Here". En plate som for alvor satte IWAK på musikkartet. Det handlet om country rock og shoegaze, sauset sammen med lekre vokalharmonier og distinkte gitarmelodier.

Trioen har holdt på den gode tanken og den rykende ferske oppfølgeren, "Isle of Yours", har begeistret de fleste som har kommet i dens vei. Blant annet lar VGs anmelder, Morten Ståle Nilsen seg imponere for nå nedlagte Harrys Gym-vokalist Anne Lise Frøkedals stadig større plass i lydbildet:

"Anne Lise Frøkedals «barokkpop»-elegante sanger synes å være alene i, eller på vei ut av, en staselig villa på Bygdøy. Det er noe forlorent aristokratisk ved de orkestrerte bidragene hennes. (Tittelkuttet låner den dunkle sensualiteten fra Airs «Playground Love»). Synger med engelsk aksent gjør hun også. Kontrastene de to frontfigurene imellom, gir platen en interessant dynamikk. «Isle Of Yours» kan være det mest varige IWAK-albumet."

I konsertsammenheng har gjengen vist at det eksisterer en slags suggererende kjemi mellom medlemmene som igjen gir musikken en helt særegen aura.


Til toppen