Søk
Arrangement
KOMPLOTT   Landmark  Klubb


Röyksopp & Stockhaus. Et helaftens dj-eventyr.
Billett kr 100.- (Forhåndssalg på Pepper.)

En av bakdelene med å ha et etablert musikernavn er at når det skal skrives en programtekst til et arrangement der artisten deltar så
starter dette ofte med "...artisten trenger ingen videre introduksjon."

Tekstforfattere er ofte noen late dyr. Derfor velger jeg å starte denne tekst på en følgendes måte.

Røyksopp trenger en videre introduksjon.

Disse lett hemmelighetsfulle, innovative og tidløse mennen har aldri lagd mye blest om seg selv. Der artist etter artist legger ut om følelsesliv og internasjonal bravour, gjør Røyksopp bare sin ting og har en "gentlemen's code" få forunt.

Med et musikalsk spenn som går fra atmosfærisk, poetisk skjønnhet, til sjelsettendes clubbangers videre til nærmest klaustrofobisk elektronisk stålkontroll trenger man kanskje ikke rope fra fjellet? For hva har gangen da P.Diddy ringte til Svein midt på natten og ville snakke musikk eller når Peter Gabriel inviterte Røyksopp til sitt hjem med saken å gjøre? Spør du meg så spør jeg deg.

Røyksopp har hevdet seg som musikkplukkere av rang med deltakelse på mixalbum som Back to Mine og nå senest Late Night Tales.

Og det er en dyptsøkendes, humoristisk og eklektisk musikalsk landskap som åpenbarer seg. Et landskap som står i full blomst på Komplott.

Stockhaus eller Kristian Stockhaus er kanskje bedre kjent som gitarist og vokalist i Ungdomskulen. Den passionerte eksilsvensken startet med en lett elektronisk utgivelse på Ellet i 2001 og etter å vært innen gitarbasert musikk i lang tid har han gått full circle og kjører energisk vocalhouse over en lav sko. En mann med mange jern i ilden, har han også sine 47´er plantet i dj og arrangement-verden og står bak konsept som Club Crocodillo (med Svanen), Electic Pizza mfl.

Da Røyksopp skulle på Europa og Japan turné i 2005 tok de med seg Stockhaus på gitar. Han debuterte på Bestival foran 8000 mennesker med mye mot og lite øving i bagasjen. Deretter har de tre hatt jevnlig kontakt og et ønske om å dj´e sammen på et eller annet tidspunkt.

Den 6 desember er tidspunktet endelig kommet.

Til toppen