Søk
Arrangement
Eventrekken 100år! presenterer Guerilla Girls   Landmark  Klubb


Performance av Guerilla Girls på Landmark
På MOMA i New York 1984 åpnet en utstilling med tittelen “The International survey of painting and sculpture”. Til manges overraskelse var kun 13% av de deltagende kunstnerne kvinner og ingen fargede var representert. Tiden da man kunne skylde på at det ikke fantes noen kvinnelige eller fargede kunstnere var forbi, og utstillingen trigget en spontan demonstrasjon utenfor museet mot den skeive fremstillingen av en såkalt internasjonal kunstutstilling. I kjølvannet av denne utstillingen ble Guerilla Girls dannet i 1985, av en gjeng kvinnelige kunstnere. De kalte seg “kunstens samvittighet” og kjempet mot sexisme og rasisme i kunstverdenen ved å produsere feministiske plakater og slagord som de klistret opp i Manhattans kunstkvartaler.

Guerilla Girls opptrer alltid anonymt i gorillamasker og under pseudonymer til historisk kjente kunstnere. To av de opprinnelige medlemmene, “Frida Kahlo” og “Käthe Kollwitz”, kommer til Bergen for å holdeen workshop på KHiB og en performance Landmark/Bergen Kunsthall. Dette blir den første presentasjonen av Guerilla Girls i Norge.

100år! er et samarbeid mellom KNIPSU, KHiB, Bergen Kjøtt og Galleri 3,14. Vi gjennomfører et felles program i 2013 for å feire hundreårsjubileet for allmenn stemmerett med fremadrettet kunstnerisk produksjon, aktivisme og formidling. Vår holdning som forskjellige institusjoner for samtidskunst i Bergen, er å understreke at en så viktig feiring av felles rettigheter handler om samarbeid og kritisk ettertanke. Vi går inn for å belyse områder der aktivisme innen kunsten fortsatt utgjør en forskjell i en kamp for et verdig og likestilt liv.


Til toppen