Søk
Arrangement
Philco Fiction Landmark  Klubb


Philco Fiction har akkurat sluppet sin andre plate Take It Personal og ikveld spiller de konsert på Landmark
Kanskje med unntak av Bastøyferga, må Philco Fiction være noe av det beste som har kommet ut av at Vestfold og Østfold forener krefter. Bjarne Gustavsen (Ontz, Nina’s pace, Maria Mena), Turid Alida Solberg (We Sun) og Andreas Lønmo Knudsrød (Lama, Sacred harp, Blokk 5, Splashgirl) spiller opp til dansbar melankoli.

Bandets andre plate, “Take It Personal”, er lastet med synthesizere som kan helbrede kjærlighetssorg , med drømmer om å stikke en tur innom Addis Abeba på 70-tallet, om Kate Bush på huleboerdiett , om meditativ østfolddisco, om gitarfri pop, om “Moses Josiah - maestro of the musical saw since 1947”. Innflytelse fra 80-talls synthestetikk og hip-hop bakes sammen med norske vintre i et elektroorganisk lydbilde som er dansbart og meditativt på en gang.

Kan du høre for deg en mashup av Wildbirds & Peacedrums, Mulatu Astatke, Susanne Vega, Margo Guryan, Tom Waits, Janet Jackson, Kate Bush, Lykke Li, Steve Reich, Lijadu Sisters, Mf Doom, Blonde Redhead, Brian Eno, Erykah Badu og Sheila E.? Nei, det kan ikke vi heller! Men dette er artister som har hatt innflytelse på “Take it Personal” som slippes på Brilliance Records 14 oktober 2011.

Bandet har tidligere gitt ut albumet “Give us to the Lions” (2010 - Brilliance Records), og har siden da opplevd økende oppmerkomhet for sine delikate pop-komposisjoner og stemningsfulle live-opptredener. Dette har sendt dem ut på turneer til Norge, Danmark, Italia, Nederland, England og USA og som support for Wildbirds & Peacedrums og I Blame Coco.

Til toppen