Søk
Arrangement
Utmark og Ny Musikk   Landmark  Klubb


Staer + Anders Hana/Ivar Grydeland + Anders Gjerde/Id M Theft Able
Billetter: 80,-

Utmark avslutter høstens program med bråk fra Rogaland, gitar fra Oslo og skjegg fra Amerika. Og Kjetil Møster. Det blir stas.

Staer er Markus Hagen, Kristoffer Riis og Thore Warland på henholdsvis gitar, bass og trommer. De beskriver musikken sin som 100% forvrengt og oktavert kjøttfarse, to blastbeat-boller med høyt gluteninnhold, frisk salatcore og husets cunt-o-matic dressing. Om dette stemmer er det bare en måte å finne ut på – det er i hvert fall sant at trioen har holdt på siden 2008 med sin bråkerock og at de har høstet anerkjennelse både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Deres splitt-vinyl sammen med NOXAGT kom i høst, og de er i gang med en lp som skal ut på kvalitetsselskapet Gaffer Records. Med seg til kveldens konsert har de vår alles Kjetil Møster som trakterer saksofonen med karakteristisk virtuositet.


Gitaristene Anders Hana og Ivar Grydeland er velkjente navn i både Utmark- og Ny Musikk-sammenheng. Anders så vi sist under Bergen Støyfest, han har bakgrunn fra band som MOHA!, Ultralyd, Noksagt og HaKj. Ivar spiller i Huntsville og Dans les arbres og en rekke andre konstellasjoner. I dette nystartede bandet jobber de med komposisjoner inspirert av blant annet Howard Shores filmmusikk til filmen “Crash” og Angelo Badalamentis legendariske filmusikk til serien “Twin Peaks”, men Hana og Grydelands musikk er et par knepp i en mørkere og dystrere retning.

Som en ekstra bonus får vi besøk av Anders Gjerde og den mystiske Id M Theft Able. Anders Gjerde har vært en aktiv del av den norske undergrunns-scenen siden nittitallet, både som utøver, arrangør og sjef for plateselskapet Humbug. Han har spilt med Pål Asle Pettersen, André Borgen, Full Narkose Band, Pikkulf, Brølelabb & Bråkifejs, Vibracathedral Orchestra, Sindre Bjerga, Nils Henrik Asheim, Norwegian Noise Orchestra, Sleepyard og mange andre. Og så driver han platebutikken og utestedet Café Humbug i Stavanger.

Skot Spear aka. Id M Theft Able er noe av det mest aparte som er kommet ut av Maine, Portland. Skot har produsert en ustoppelig mengde utgivelser på sitt eget Kraaag label, en operasjon som utfordrer den gjengse oppfatning av hva et “plateselskap” er (det er angivelig også et land – Kraagistan), og som har lykkes i å skape et eget lyd-univers bestående av bl.a. primitiv computer-musikk, selvlagde instrumenter, 60-tallets avantgarde gulpet opp som kroppslyder, kontaktmikrofoner, stopp-start paranoia iscenesatt med merkelige kostymer og unevnelige gester, samt skjegg.

Til toppen