Søk
Utstillinger
Will Benedict Corruption Feeds
Åpning:
31. oktober kl 20:00
Omvisninger:
Hver søndag kl 14:00
30. oktober kl 18:00 for medlemmer
2. november kl 13:00 for barnefamilier
Plattform:
1. november kl 13:00, Will Benedict & David Leonard
Andre arrangement:
13. november, Nina Könnemann: The Lights
14. desember, Sergei Tcherepnin & Will Benedict

Corruption Feeds er Will Benedicts største og mest ambisiøse prosjekt til nå. Utstillingen viser hele hans bredde fra kunstner til kurator, og nå også som filmskaper. Benedict har valgt å dele inn Kunsthallens saler i både en soloutstilling og en gruppeutstilling, der hans egne arbeider står i dialog med et eklektisk utvalg av funnet materiale, i tillegg til verk av kunstnere invitert av Benedict selv.

TOILETS NOT TEMPLES (Trailer) from Will Benedict / David Leonard on Vimeo.Utstillingen inneholder arbeider av Henning Bohl, Wolfgang Breuer, Clegg & Guttmann, Howard Finster, Gaylen Gerber, Tom Humphreys, Inventory, David Leonard, Michele Di Menna, Pentti Monkkonen, Puppies Puppies, Lin May Saeed, Lucie Stahl, Sergei Tcherepnin, Paul Theriault, og hentet fra KODE´s magasiner verk av de norske kunstnerene Fredrik Kolstø og Karl Uchermann.

Benedicts utstilling fokuserer på temaer som global matdistribusjon, jordbruk og fiske, markedsføring og handel. Gruppeutstillingsdelen inkluderer et nytt videoverk bestilt og produsert av Bergen Kunsthall og laget av Will Benedict i samarbeid med den amerikanske journalisten og kunstneren David Leonard. Filmen er spilt inn i Frankrike, Norge, India og USA. Den undersøker den transnasjonale politikken rund matdistribusjon gjennom reportasjer, intervjuer og analyser, der vi møter et variert utvalg av rollefigurer fra en snakkende delfin på fisketorget i Bergen til gigantiske rotter og "menneskeregn". Andre verk i denne delen av utstillingen undersøker markedsføringens og reklamens språk de siste tre tiår, og ser på det symbiotiske og nesten kannibalistiske forholdet mellom samtidskunsten, design og reklame - et område Benedict´s egen kunst ofte er opptatt av å undersøke.

Utstillingen viser også et stort antall nye malerier av Will Benedict. «Bilde i bildet» har vært et dominerende motiv i Benedicts arbeider de senere årene. Et gjentakende sett av materielle og visuelle elementer går igjen; malerier utført i gouache på lerret er montert inn i større paneler av skumplater, hvor fotografier (ofte studioportretter av mennesker i full størrelse) integreres i den endelige komposisjonen. Et repertoar av slike sammensatte, multimediale bilder danner kjernen i Benedicts utstillinger, og gjennom disse utfoldes et flertydig hendelsesforløp via en rekke gåtefulle digresjoner og løsrevne assosiasjoner.

Will Benedict (f. 1978) bor og arbeider i Paris.

Utstillingen er muliggjort gjennom generøs støtte fra Bortolami Gallery, OVERDUIN & CO, Galerie Balice Hertling, dépendance, Neue Alte Brücke, Gio Marcóni, Galerie Meyer Kainer.

Til toppen