Søk
Arrangement
Raven Chacon Konsertvisning av bestillingsverk inne i Festpillutstillingen   Sal I  Konsert


Raven Chacon presenterer et nytt bestillingsverk til årets Festspillutstilling av Joar Nango. Chacons performance er innspilt i et åpent ørkenlandskap i New Mexico og tar i bruk lydopptak gjort av Nango i et tilsvarende åpent landskap i Nord-Norge. Verket blir presentert i den største salen i Nangos utstilling i Bergen Kunsthall. Konserten blir en digital lyd- og videovisning i utstillingsrommet.

Gratis inngang men arrangementet har begrenset kapasitet som følge av de gjeldende restriksjoner. Det er viktig at alle besøkende forhåndsbestiller billetter:
landmark.ticketco.events

Ikke møt opp dersom du føler deg uvel eller har symptomer på luftveisinfeksjon. Vi minner ellers alle om 1-metersregelen og god håndhygiene for å hindre smittespredning.

Raven Chacon: processed violin, field recording playback
Candice Hopkins: drum
D.E. Hyde: camera
Joar Nango: field recordings

Raven Chacon is a composer, performer and installation artist from Fort Defiance, Navajo Nation. As a solo artist, collaborator, or with Postcommodity, Chacon has exhibited or performed at Whitney Biennial, documenta 14, REDCAT, Musée d’art Contemporain de Montréal, San Francisco Electronic Music Festival, Chaco Canyon, Ende Tymes Festival, 18th Biennale of Sydney, and The Kennedy Center. Every year, he teaches 20 students to write string quartets for the Native American Composer Apprenticeship Project (NACAP). He is the recipient of the United States Artists fellowship in Music, The Creative Capital award in Visual Arts, The Native Arts and Cultures Foundation artist fellowship, and the American Academy’s Berlin Prize for Music Composition. He lives in Albuquerque, New Mexico, USA.

Den samisk-norske kunstneren Joar Nango er årets Festspillkunstner i Bergen Kunsthall. Nango er opprinnelig utdannet arkitekt. Hans prosjekter fungerer som laboratorier for en undersøkende praksis preget av fleksibilitet, pragmatisme og tilpassing til naturen, inspirert av erfaringer og tradisjoner fra kunstnerens bakgrunn. Fremfor å presentere utstillingen som et ferdig produkt, bruker Nango utstillingsrommet som en arena for sosiale prosesser. Steder og situasjoner skapes med utgangspunkt i improvisasjon, kollektiv handling og direkte forhandlinger med den lokale konteksten. Arkitektoniske omgivelser sees i sammenheng med maktstrukturer i den styrende kulturen, og som et utgangspunkt for mulige endringer.

Utstillingen rommer flere av Nangos pågående samarbeidsprosjekter, inkludert et samisk arkitekturbibliotek (Girjegumpi), en skulptur laget av deler fra bilen til arkitektkollektivet FFB, og serien Post-Capitalist Architecture TV som ble laget i forkant av Festpsillutstillingen i samarbeid med Ken Are Bongo.

Prosjektet rommer også en serie arrangementer, med blant annet konserter av Avant Joik og Raven Chacon og performance av Carte Blanche.

En ny bok vil bli utgitt i anledning utstillingen, med bidrag fra Mathias Danbolt, Dimitris Dalakoglou, Candice Hopkins, Sigbjørn Skåden og Axel Wieder.

Festspillutstillingen er en av Norges viktigste samtidskunstutstillinger, og regnes som det mest prestisjefylte utstillingsoppdraget for en norsk kunstner i sitt hjemland. Kunstneren velges av Bergen Kunsthall, og Festspillutstillingen har vært vist og produsert av Bergen Kunsthall hvert år siden 1953.

Til toppen