Søk
Arrangement
Utmark: Angharad Davies & Lina Lapelyte, Marcela Lucatelli, Kresten Osgood   Landmark  Konsert


Utmark innleder sesongen med en trippelkonsert i samarbeid med NyMusikk Bergen og Playdate!

Billetter: 100,- / 50,-
Gratis for medlemmer, NyMusikk medlemmer, Borealis Listening Club! medlemmer, KMD & BAS studenter

Kresten Osgood (DK) er en anerkjent trommeslager som har spilt med storheter som Roscoe Mitchell, Paul Bley, William Parker, Derek Bailey og Henry Grimes, men han spiller like gjerne piano, saksofon og trompet i tillegg til å synge eller rappe. Med ett bein i jazztradisjonen og ett i, vel, alt mulig annet, står Osgood for en sprelsk og uhøytidelig tilnærming til improvisasjonsmusikk som alltid etterlater publikum i upåklagelig humør.

Brasilianskfødte Marcela Lucatelli (f. 1988) regnes som en av de mest innovative komponistene og vokalistene i sin generasjon. Som utøver har hun gjort seg bemerket med sine sanselige, politisk ladede opptredener, og hennes arbeider har blitt fremført av anerkjente ensembler som Neue Vokalsolisten Stuttgart og Apartment House på festivaler som Donaueschinger Musiktage og Darmstadt Internationale Ferienkurse für Neue Musik. Hennes kritikerroste debutalbum Phew! The Last Guide for a Western Obituary kom i 2017.

Straight outta London kommer Angharad Davies og Lina Lapelyte med improvisert fiolin og elektronikk-støy. Både Davies og Lapelyte er utdannet innen klassisk fiolin men er mest aktiv innen eksperimentell improvisasjon og er begge tilknyttet Londons blomstrende improvscene. De to har samarbeidet i lang tid, og i Bergen så vi dem sist med Lapelytes opera Candy Shop – the Circus som ble fremført på Borealis i 2015.

Utmark er Bergen Kunsthalls egen konsertserie hvor vi presenterer et vidt spenn av artister innenfor den alternative, utfordrende og utforskende musikken – på siden av den etablerte hovedstrømmen.

Til toppen