Søk
Arrangement
Beatrice Gibson, Laurence Crane BOREALIS - Talk: Film before music or music before film?   13.00-14.30
free entrance


Komponisten Laurence Crane og kunstfilmskaper Beatrice Gibson skal gjennom 2018 jobbe sammen om et nytt bestillingsverk for Borealis. I denne programposten vil de dele sine favorittfilmklipp og samtale om berøringspunktene mellom eksperimentell komposisjon og kinofilm.

Crane, som har gitt ut musikk på det norske plateselskapet Hubro, ble beskrevet av The Guardian som en som skaper ”eksepsjonelt grasiøs, frekk og flyktig musikk av hverdagslige ting”. Gibson, hvis filmer ofte er knyttet til musikk, spiller på et vidt spekter av referanser; som Minecraft, Cornelius Cardews filmmusikk og globale finanssystemer.

Deres nye samarbeidsverk Deux soeurs qui ne sont pas soeurs, er basert på et filmmanus av Gertrude Stein, og begynte som et musikkstykke der Crane utforsket ideene om repetisjon som finnes i Steins tekst. Beatrice Gibson har arbeidet med denne musikken og vil inkorporere den i hennes nye film som skal vises under Borealis 2019. I denne samtalen vil de gi publikum et unikt innblikk i deres kunstneriske samarbeidsprosjekt. Filmmusikken til Laurence Crane kan du høre under åpningen av Borealis 2018.


Til toppen