Søk
Arrangementer
Kritikersamtaler VISP   Landmark  Kunstnersamtale


I Kritikersamtaler går vi gjennom aktuelle utstillinger i Bergen og diskuterer hva de er, hva de gjør og hvordan vi kan forholde oss til kunsten som presenteres.

Gratis inngang!

Kay Arne Kirkebø åpner sin utstilling på Felt på fredag 29.september med tittelen «Alt er like nært». Kirkebø er en kunstner som primært arbeider med tegning og etter sigende skal han ha fylt opp mye av gallerirommet med sine blyantstreker, et manuelt arbeid over tid som nærmer seg det absurde, og kan stille spørsmål rundt verdi, arbeid og tid.

Hvordan samspiller kroppen og sinnet? Er de to adskilte enheter, eller del av den samme fysikken? Dette er blant spørsmålene som stilles i Kamilla Langeland og Sjur Eide Aas sin duo-utstilling på Entree.

På Bergen Kunsthall presenteres en stjernespekket utstilling der stemmen som kunstnerisk uttrykksform diskuteres. Medvirkende kunstnere her er blant andre Laurie Anderson, Tricky og Steve McQueen.

I panelet som skal ta oss gjennom utstillingene er Lars Elton, Liv Brissach og Eleanor Clare. Samtaleleder er Åse Løvgren.

Lars Elton er kunstkritiker i Dagsavisen. Han er også frilansjournalist og har skrevet/skriver for en lang rekke tidsskrifter og aviser. Han skrev for VG i 16 år, og har tidligere skrevet for Aftenposten, Dagbladet, Klassekampen og Morgenbladet. Elton har også utgitt bøker, og han deltar jevnlig i paneldebatter og brukes som kommentator i NRK.

Liv Brissach er en Oslo-basert kunsthistoriker med utdanning fra Universitetet i Oslo (MA) og University College London (BA). Som frilansskribent har hun blant annet skrevet for Kunstkritikk, Billedkunst og Munchmuseet i bevegelse.

Eleanor Clare utdannet fra Central Saint Martin’s i 2011. Hun er billedkunstner bosatt i Bergen. Hennes arbeid er inspirert av mytologi, litteratur og folketro. Hun bruker tekst, lyd og kostyme, ofte som performance og installasjon.

Åse Løvgren er billedkunstner og kurator og arbeider som prosjektutvikler i VISP.

Samtalen vil foregå på norsk.

Til toppen