Søk
Arrangementer
Emily Wardill Plattform   Upstairs  Kunstnersamtale


Emily Wardill i samtale med Martin Clark

Gratis inngang!

I forbindelse med åpningen av hennes utstilling blir det Plattform med Emily Wardill i samtale med kurator og direktør for Bergen Kunsthall Martin Clark
Matt Black and Rat er Emily Wardill’s første store utstilling ved en institusjon i Norge og hennes største solo-presentasjon de siste årene. Utstillingen består av to nye filmarbeider, samt en ny serie med skulpturelle relieffer og innrammede rayogrammer.  

No Trace of Accelerator (2017) er laget spesielt for Bergen Kunsthall, i samarbeid med Museu Calouste Gulbenkian, Lisbon. Filmen tar utgangspunkt i en rekke tilsynelatende spontane branner i en avsidesliggende fransk by på midten av 1990-tallet. Brannene innledet en fase hvor frykt, panikk og overtro spredte seg i det lille samfunnet.

I utstillingen vises en annen ny film, I gave my love a cherry that had no stone, fra 2016. Filmet inne i Museu Calouste Gulbenkian i Lisboa, antar verket en nesten skulpturell kvalitet – både filmatisk og som installasjon i utstillingen. Vist sammen med en ny serie med skulpturelle relieffer av hvite herreskjorter og en serie med store innrammede rayogrammer, er utstillingen komponert som en helhetlig opplevelse, og forholder seg til arkitekturen i Bergen Kunsthall på en slik måte at det skapes en desorienterende, og samtidig sterkt ladet og omsluttende, romlig helhet.


Emily Wardill (f. 1977, UK) bor og arbeider i Lisboa, Portugal. Utstillingen vil gå videre til Museu Calouste Gulbenkian i Lisboa sommeren 2017. 

Til toppen