Søk
Arrangementer
Kongens nei + Barneraneren BIFF presenterer: Blått Lerret   Landmark  ForelesningErik Poppe kommer for å snakke om KONGENS NEI og Jon Haukeland kommer for å snakke om BARNERANEREN.

KONGENS NEI:
Kong Haakons VIIs klare tale til nazistene under den andre verdenskrig er en av de viktigste årsakene til at det norske kongehuset den dag i dag nyter stor popularitet i befolkningen. Den folkevalgte kongen ble et viktig symbol på motstanden mot okkupasjonsmakten, og fra sitt eksil i Storbritannia holdt han håpet om frigjøringen i live gjennom krigsårene. I KONGENS NEI forteller regissør Erik Poppe historien om tre av de mest skjebnesvangre dagene i norsk historie når han skildrer kongehusets dramatiske flukt fra de invaderende tyske styrkene i april 1940.

BARNERANEREN:
Etter å ha blitt dømt for medvirkning til ran må 15 år gamle Noah flytte fra Haugenstua i Groruddalen, hvor han har vokst opp sammen med sin mor, til sin far på Bekkestua i Bærum. Likevel er ikke dette en film om kulturkræsj mellom øst og vest, men en stilsikker og kontemplativ dokumentar som bruker spillefilmvirkemidler til å tegne et åpenhjertig portrett av en tenåring som slites mellom ulike definisjoner av lojalitet, ambisjoner og egen identitet.

Til toppen