Søk
Arrangementer
Lumikide - "Golden" Singelslipp! + Marinius og Niilas Granbar & Klangkollektivet   Landmark  KonsertCC: 130,-
Dørene åpner 21.00
Første konsert starter 21.30

Lumikide har iløpet av et år etablert seg som et av de mest interessante navnene i Indie-Norge. Etter signering hos Klangkollektivet og slipp av Lumikide EP (mars 2015) har de spilt på festivaler som Trondheim Calling, Slottsfjell, Klubb-Øya og Den Elleville Festen, og etablert seg en lojal fanskare. Selv om bandet er sammensatt av jazzmusikere fra vidt forskjellige steder i det ganske land, er dette en gjeng som ser på Bergen som sin base og hjemby. Derfor er det veldig kjekt å kunne presentere dem her, nå aktuell med singel og musikkvideo, på Landmark!

Kvartetten er innom mange inspirasjonskilder og referanser i sin alternative popmusikk, blant dem kan nevnes Deerhoof, D’Angelo, Tame Impala og Cocteau Twins. Bandet har siden Ukas Urørt i 2013 høstet godord fra flere hold, fra Jørgen Hegstad (P3) som beskriver vokalist Birgitta som “en av de råeste vokalistene i segmentet”, til Jaga Jazzists egen Martin Horntveth om Axel Skalstad: “Norges aller beste trommis om 4-5 år, om han allerede ikke er det”. «Gled deg til å høre Lumikide på Slottsfjell! Litt den samme følelsen som æ hadd første gang æ så Highasakite» sa Tete Lidbom i P3 Urørt før fjorårets festivalsommer.

Lumikide hører til det knippet av norske band som virkelig har sneket seg under huden hos oss. Det de leverer i studio og på en scene får frem en sjelden, transelignende og svært avhengighetsskapende musikalsk tilfredshet. En særs harmonisk kombinasjon av skitten støy, psych og indie, nøye flettet sammen i et unikt melodisk pop-landskap. Et komp bestående av akkurat passelig skitten gitar, velvalgte innslag av svevende synth og, ifølge Martin Horntveth (Jaga Jazzist), kanskje Norges stødigste tromming. Dette slagskipet toppes med en nydelig kvinnestemme som, sammenlignet med kinesisk akupunktur, ikke kunne stukket på en mer behagelig måte!

Denne kvelden blir det premierevisning av Lumikides nye musikkvideo til singelen «Golden». Dette er den første singelen fra kvartettens etterlengtede album, og en gyllen introduksjon til en flott, varm sommer. Kvelden fullføres med DJs og topp stemning uti den første natten i juni måned.
https://www.youtube.com/watch?v=Ki7eIQmGd0g
https://open.spotify.com/album/4Zg25yoDhivWkJAiHSxz0C

Marinius ble nylig startet av Eirik Marinius Sandvik, kjent fra Lint, og gitarist for bl.a. Anja Elena Viken og Sigrid Raabe. Etter mange år med låtskriving gjennom samarbeid i band bestemte han seg for å følge sin egen visjon, å skrive sine egne låter og produsere sin egen musikk. Det handler om oppturene og nedturene, det gode og det vonde - motsetningene i et ungt menneskesinn. Musikken kan beskrives som Psychpop - slentrende popmelodier over et teppe av gitarer og strykere. Inspirert av Nick Drakes naive harmonier og My Bloody Valentines suggerende vegg av lyd er det kontrastene i musikken som er fundamentet i låtene. Med seg har han medlemmer fra Lint, Young Dreams og Johannes Holtmon.
https://www.facebook.com/mariniusmusic/?fref=ts
https://open.spotify.com/artist/41FthsiBHMey8Gr8RcfLp9

Kvelden avsluttes med Niilas bak spakene og musikk som følger stemningen hos dem som ønsker å ta det et stykke lenger ut enn vanlig denne onsdags kvelden.

Til toppen