Søk
Arrangementer
ESCAPE-ISM (Ian Svenonius) Utmark   Landmark  KonsertCC: 100,-
Dørene åpner kl.20:00
Konsertstart kl.21:00

Ian Svenonius er noe av en legende innen alternativ amerikansk musikk. Han har siden 1980-tallet utforsket politiske og ideologiske aspekter ved den moderne rockens ”mannssjåvinistiske, kapitalistiske og autoritære sider”, for å sitere tidsskriftet Eno sitt portrett av Svenonius i 2014. Med sine mange bandprosjekter i Washington D.C, som blant andre Nation of Ulysses, The Make-Up, Weird Ward og Chain and the Gang, har han utgitt et 20-talls album og en lang rekke andre utgivelser.

Svenonius er også en aktiv forfatter, skribent og programleder for et egenprodusert talk show (Soft Focus), hvor han intervjuer sentrale personligheter fra punk- og alternativrockens kanon. For tiden er han aktuell både med en ny bok, Censorship Now (Akashic, 2015), og som en av de sentrale figurene i forfatter Susanne Christensens nye bok En Punkbønn (Oktober, 2015). I forkant av kveldens Utmark, samtaler Christensen og Svenonius på Bergen Offentlige Bibliotek. http://bergenbibliotek.no/kalender/lyd-og-leven-susanne-christensen-og-ian-svenonius

Escape-ism omtales som en ”live collage” av lyd, hvor Svenonius ved hjelp av en trommemaskin og samplere, fremfører en miks av egne låter og fragmenter hentet fra AM-radioens klassiske lydlandskap, bestående av sportsrapporter, trafikkmeldinger, værmeldinger, live intervjuer, nyheter og kommentarstoff.


Til toppen