Søk
Arrangementer
PLATTFORM LANDMARK PRESENTERER: Kathy Grayson: ”New trends in video” Landmark  Klubb


Dato: Lørdag 11. oktober 2008
Tid: 17:00
Gratis inngang!

PLATTFORM LANDMARK PRESENTERER: Kathy Grayson: ”New trends in video”
Dato: Lørdag 11. oktober 2008
Tid: 17:00

Kathy Grayson: ”New trends in video”
Etter foredraget presenterer kunstnerne Ben Jones og Ara Peterson verket Third annual roggabogga motion picture (2002), 16 mm, og dokumentaren What Forcefield Was (2003)

Høstens første foredrag under vignetten Plattform holdes i forbindelse med åpningen av utstillingen Materialized: New American Video and… Kurator for utstillingen, Kathy Grayson, diskuterer det hun ser som nye tendenser i samtidskunstens bruk av video:
”Noe av den beste nye videokunsten er ikke laget av videokunstnere. Noe av den beste nye videokunsten er ikke en gang video! Denne utstillingen bringer sammen noe av mangfoldet som finnes blant unge amerikanske kunstnere som bruker video på nye måter. Materialized viser ikke bare de mange måtene der video oppstår i en tredje dimensjon, men også hvordan video brukes som et kunstnerisk materiale på like linje med ethvert annet medium som kastes inn i den multimediale miksen.”

Ben Jones og Ara Peterson viser begge spektakulære arbeider i utstillingen Materialized. På Plattform Landmark presenterer kunstnerne to filmer som belyser utstillingens tematikk. What Forcefield Was er et dokudrama, som bare er vist en gang tidligere. Filmen ble laget som et samarbeid mellom de to kunstnergruppene Forcefield og Paper Rad hvor Peterson og Jones på hver sin kant var medlemmer i en årrekke. I tillegg presenteres 16mm-filmen Third annual roggabogga motion picture (2002).

Kathy Grayson er kurator og ansatt som gallery director ved Deitch Projects i New York, hvor hun har spesielt ansvar for den unge kunstscenen. Hun har kuratert en rekke gruppeutstillinger, ofte med utgangspunkt i en kjerne av kunstnere basert i New York. Grayson var medredaktør for boken Live Thorugh This (2005) og redaktør for bøkene PANIC ROOM: Works on Paper from the Dakis Joannou Collection (2006) og Mail Order Monsters (2008). Hun har også en egen blog med hyppig dokumentasjon av sine pågående prosjekter.

Plattform Landmark er Bergen Kunsthalls egen foredragsserie. Serien inneholder presentasjoner, foredrag og debatter med noen av de fremste kunstnere, kuratorer og teoretikere på samtidskunstscenen. Så langt i år har Bergen Kunsthall presentert foredrag med blant andre Ina Blom, Jutta Koether, Mark Manders, Sverker Sörlin og Rachel Woodward. Videoopptak av tidligere Plattform-arrangementer vil bli gjort tilgjengelig i kafeen Landmark.Til toppen